Huby Portobello plnené syrom

Nela Mirič | 10. október 2016
Huby Portobello plnené syrom

Pochutnajte si na jednoduchom ale sýtom jedle.

Suroviny

  • 4 väčšie huby Portobello
  • olivový olej
  • soľ
  • 2 - 3 plátky prerastenej slaniny
  • polovica citróna
  • tymián
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 4 PL taveného syra
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • 1 mozzarella
  • malé množstvo strúhanky

Postup

1. Hubám odstráňte nožičky, vnútro každej huby pokvapkajte olivovým olejom a malým množstvom soli.

2. Slaninu nakrájajte nadrobno a opečte ju nasucho s malým množstvom tymianu.

3. Do vnútra každej huby dajte malé množstvo opečenej slaniny a malé množstvo taveného syra.

4. Posypte strúhaným parmezánom a nahrubo nastrúhanou mozarellou a malým množstvom tymianu.

5. Zapečte na plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečte cca 25 - 30 minút.

6. Pred podávaním posypte opraženou strúhankou a na každú hubu kvapnite 2 - 3 kvapky citrónovej šťavy, ktorá chuť hutného jedla mierne odľahčí.