Huby Portobello plnené syrom
foto: istockphoto.com
Pochutnajte si na jednoduchom ale sýtom jedle.
Suroviny
- 4 väčšie huby Portobello
- olivový olej
- soľ
- 2 - 3 plátky prerastenej slaniny
- polovica citróna
- tymián
- čerstvo mleté čierne korenie
- 4 PL taveného syra
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 1 mozzarella
- malé množstvo strúhanky
Postup
1. Hubám odstráňte nožičky, vnútro každej huby pokvapkajte olivovým olejom a malým množstvom soli.
2. Slaninu nakrájajte nadrobno a opečte ju nasucho s malým množstvom tymianu.
3. Do vnútra každej huby dajte malé množstvo opečenej slaniny a malé množstvo taveného syra.
4. Posypte strúhaným parmezánom a nahrubo nastrúhanou mozarellou a malým množstvom tymianu.
5. Zapečte na plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečte cca 25 - 30 minút.
6. Pred podávaním posypte opraženou strúhankou a na každú hubu kvapnite 2 - 3 kvapky citrónovej šťavy, ktorá chuť hutného jedla mierne odľahčí.