Kuracie kúsky s quinoou a zeleninou

Redakcia | 27. máj 2019
strava, obed, večera, chudnutie, zdravé jedlo, avokádo, kuracie prsia, šalát, quinoa, varenie, zelené, zdravé, svet zdravia, fit

Fit hlavné jedlo plné vlákniny a bielkovín. Vyskúšajte chutnú kombináciu mäsa s krémovým avokádom a quinoou.

Suroviny

  • 80 g grilovaných kuracích pŕs,
  • 1 mrkva,
  • 1/4 uhorky,
  • 1/2 avokáda,
  • 3 PL výhonkov
  • 1/2 šálky quinoy pripravenej v zeleninovom vývare
  • 1 PL ľanových semienok,
  • 1/4 červenej papriky,
  • 1/2 červeného pomaranča.

Na marinádu na kura:

  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 ĆL sušeného tymianu,
  • 1/2 ČL červenej papriky,
  • mleté čierne korenie,
  • 3 PL olivového oleja,
  • + na pokvapkanie malé množstvo olivového oleja s čili a citrónová šťava.

Postup

Kuracie prsia marinujte minimálne hodinu v marináde, ktorú pripravíte zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných. Potom zahrejte grilovaciu panvicu, jemne ju potrite olejom a ugrilujte kuracie prsia. Nechajte ich chvíľu postáť a potom ich nakrájajte na tenké plátky.

Quinou pripravte podľa návodu v zeleninovom vývare. Dajte ju do misky, pridajte plátky ostatnej zeleniny, plátky pomaranča a výhonky. Všetko spolu posypte ľanovým semienkom a pokvapkajte olivovým olejom s čili a citrónovou šťavou.