Kuracie kúsky s quinoou a zeleninou
foto: istockphoto.com
Fit hlavné jedlo plné vlákniny a bielkovín. Vyskúšajte chutnú kombináciu mäsa s krémovým avokádom a quinoou.
Suroviny
- 80 g grilovaných kuracích pŕs,
- 1 mrkva,
- 1/4 uhorky,
- 1/2 avokáda,
- 3 PL výhonkov
- 1/2 šálky quinoy pripravenej v zeleninovom vývare
- 1 PL ľanových semienok,
- 1/4 červenej papriky,
- 1/2 červeného pomaranča.
Na marinádu na kura:
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 ĆL sušeného tymianu,
- 1/2 ČL červenej papriky,
- mleté čierne korenie,
- 3 PL olivového oleja,
- + na pokvapkanie malé množstvo olivového oleja s čili a citrónová šťava.
Postup
Kuracie prsia marinujte minimálne hodinu v marináde, ktorú pripravíte zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných. Potom zahrejte grilovaciu panvicu, jemne ju potrite olejom a ugrilujte kuracie prsia. Nechajte ich chvíľu postáť a potom ich nakrájajte na tenké plátky.
Quinou pripravte podľa návodu v zeleninovom vývare. Dajte ju do misky, pridajte plátky ostatnej zeleniny, plátky pomaranča a výhonky. Všetko spolu posypte ľanovým semienkom a pokvapkajte olivovým olejom s čili a citrónovou šťavou.