Cícer v pikantnej omáčke

Nela Mirič | 24. november 2017
Cícer v pikantnej omáčke

Cícer milujú aj tí, ktorí strukoviny veľmi nemusia. A tento recept je naozaj fajnový :)

Suroviny

pre 4 osoby)

  • 400 g cíceru konzervovaného alebo uvareného
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 ČL údenej mletej červenej papriky
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných rajčín konzervovaných alebo čerstvých
  • 1 čili paprička
  • 150 ml bio zeleninového vývaru
  • 2 ČL medu
  • zopár lístkov čerstvej mäty
  • olivový olej
  • ružová himalájska soľ
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • 1 bobkový list

Postup

1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Olivový olej zahrejte v hrnci, pridajte cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, pridajte údenú papriku, premiešajte.

2. Pridajte cícer a na tenké rezančeky nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania poduste cca 3 minúty, prilejte lúpané rajčiny, med, zeleninový vývar, soľ, čili papričku a tymian.

3. Všetko spolu premiešajte, prikryte a poduste cca 10 minút.

4. Podávajte s ryžou, tarhoňou, zemiakovou kašou, s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ozdobte lístkami mäty.