Cícer v pikantnej omáčke
foto: istockphoto.com
Cícer milujú aj tí, ktorí strukoviny veľmi nemusia. A tento recept je naozaj fajnový :)
Suroviny
pre 4 osoby)
- 400 g cíceru konzervovaného alebo uvareného
- 4 veľké mrkvy
- 1 ČL údenej mletej červenej papriky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g lúpaných rajčín konzervovaných alebo čerstvých
- 1 čili paprička
- 150 ml bio zeleninového vývaru
- 2 ČL medu
- zopár lístkov čerstvej mäty
- olivový olej
- ružová himalájska soľ
- 3 vetvičky čerstvého tymianu
- 1 bobkový list
Postup
1. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Olivový olej zahrejte v hrnci, pridajte cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, pridajte údenú papriku, premiešajte.
2. Pridajte cícer a na tenké rezančeky nakrájanú mrkvu. Za stáleho miešania poduste cca 3 minúty, prilejte lúpané rajčiny, med, zeleninový vývar, soľ, čili papričku a tymian.
3. Všetko spolu premiešajte, prikryte a poduste cca 10 minút.
4. Podávajte s ryžou, tarhoňou, zemiakovou kašou, s varenými alebo pečenými zemiakmi. Ozdobte lístkami mäty.