Pečený kurací hrniec so sladkými zemiakmi
foto: istockphoto.com
Výdatná, no zdravá pochúťka - skvelý tip na spoločný rodinný obed
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 1 kura rozporcované
- 3 sladké zemiaky
- 5 mrkiev
- 4 cibule
- olivový olej
- 3 vetvičky rozmarínu
- soľ
- 2 ČL mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
1. Rozporcované kura umyte, osušte a dobre osoľte.
2. V miske rozmiešajte 4 PL olivového oleja s mletou červenou paprikou, roztlačeným cesnakom, čiernym korením – touto marinádou potrite všetky kúsky kuraťa zo všetkých strán.
3. Zemiaky a mrkvu nakrájajte na malé kúsky, cibuľu na štvrtiny.
4. Všetko spolu vložte do zapekacej nádoby, posypte nahrubo nasekanými kúskami rozmarínu, všetko premiešajte a pečte prvú hodinu pri 160 °C, potom teplotu zvýšte na 200 °C a pečte ešte cca 30 minút.