Pohánkové SOBA rezance so zeleninou
foto: istockphoto.com
Rezance na azijský spôsob, pre milovníkov nazvyčajných chutí odporúčame toto jedlo. Neoľutujete:)
Suroviny
(pre 2 osoby)
- 300 g Soba rezancov (kúpite v obchodoch s ázijskými potravinami)
- 3 mrky
- 200 g hráškových strukov
- malé balenie morských rias Kombu
- kúsok čerstvého zázvoru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 3 PL sójovej omáčky
- sezamový olej
- malá viazanička pažítky
Postup
1. Rezance vložte do vriacej vody, nechajte prejsť varom, zmiernite oheň a varte ešte 6 – 10 minút. Rezance sceďte a prepláchnite studenou vodou.
2. Na sezamovom oleji sprudka opečte cca ½ ČL nastrúhaného zázvoru, pridajte na tenulinké plátky nakrájanú mrkvu a hráškové struky.
3. Riasu namočte do vody a krátko povarte, potom ju nakrájajte na kúsky a pridajte k hráškovým strukom a mrkve. Ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a premiešajte.
4. Tesne pred podávaním posypte nadrobno nasekanou pažítkou.