Pohánkové SOBA rezance so zeleninou

Pohánkové SOBA rezance so zeleninou

24.11.2017 v kategórii Hlavné jedlá , autor Nela Mirič foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Rezance na azijský spôsob, pre milovníkov nazvyčajných chutí odporúčame toto jedlo. Neoľutujete:)

Suroviny

(pre 2 osoby)

  • 300 g Soba rezancov (kúpite v obchodoch s ázijskými potravinami)
  • 3 mrky
  • 200 g hráškových strukov
  • malé balenie morských rias Kombu
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3 PL sójovej omáčky
  • sezamový olej
  • malá viazanička pažítky

Postup

1. Rezance vložte do vriacej vody, nechajte prejsť varom, zmiernite oheň a varte ešte 6 – 10 minút. Rezance sceďte a prepláchnite studenou vodou.

2. Na sezamovom oleji sprudka opečte cca ½ ČL nastrúhaného zázvoru, pridajte na tenulinké plátky nakrájanú mrkvu a hráškové struky.

3. Riasu namočte do vody a krátko povarte, potom ju nakrájajte na kúsky a pridajte k hráškovým strukom a mrkve. Ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a premiešajte.

4. Tesne pred podávaním posypte nadrobno nasekanou pažítkou.

Komentáre