Špargľový šalát s vajíčkom a paprikou

Redakcia | 12. jún 2019
špargľa, recept, obed, večera, jedlo, výživa, zdravie, mňam, leto, jar, asparagus

No ak patríte k tým, ktorí rok čo rok obzerajú špargľu len v oddelení so zeleninou a nikdy nedostali toľko odvahy, aby si ju aj kúpili, tak potom prišiel ten správny čas. Táto zelenina obsahuje veľa výživných látok, málo kalórií, má výbornú chuť a ponúka množstvo výhod pre zdravie.

Suroviny

  • 10 pokrájaných špargľových stoniek,
  • 1 najemno pokrájanú červenú papriku (bez semienok),
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • 3 natvrdo uvarené,
  • ošúpané a pokrájané vajcia,
  • 2 lyžice najemno posekanej pažítky,
  • 2 lyžice petržlenovej vňate,
  • himalájsku soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup

Špargľu pripravujeme v pare 10 minút. Potom ju preložíme do misy. Papriku domäkka opražíme na 2 lyžiciach oleja a spolu s vajcom, bylinkami a zvyšným olejom pridáme k špargli. Ochutíme soľou a korením.