Špargľový šalát s vajíčkom a paprikou
foto: istockphoto.com
No ak patríte k tým, ktorí rok čo rok obzerajú špargľu len v oddelení so zeleninou a nikdy nedostali toľko odvahy, aby si ju aj kúpili, tak potom prišiel ten správny čas. Táto zelenina obsahuje veľa výživných látok, málo kalórií, má výbornú chuť a ponúka množstvo výhod pre zdravie.
Suroviny
- 10 pokrájaných špargľových stoniek,
- 1 najemno pokrájanú červenú papriku (bez semienok),
- 3 lyžice olivového oleja,
- 3 natvrdo uvarené,
- ošúpané a pokrájané vajcia,
- 2 lyžice najemno posekanej pažítky,
- 2 lyžice petržlenovej vňate,
- himalájsku soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Špargľu pripravujeme v pare 10 minút. Potom ju preložíme do misy. Papriku domäkka opražíme na 2 lyžiciach oleja a spolu s vajcom, bylinkami a zvyšným olejom pridáme k špargli. Ochutíme soľou a korením.