Konfitované kačacie stehná s brusnicovou omáčkou

Nela Mirič | 7. december 2017
Konfitované kačacie stehná s brusnicovou omáčkou

Slávnostné, sviatočné menu.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 4 kačacie stehná
  • 500 ml kačacej masti
  • 50 g morskej soli
  • 5 strúčikov cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • viazanička čerstvého tymiánu
  • 5 strúčikov cesnaku

Postup

 

  1. Kačacie stehná umyte, osušte, okoreňte čerstvo namletým korením.
  2. Cesnak roztlačte, tymián nasekajte a premiešajte s morskou soľou. Stehná potrite zo všetkých strán soľnou zmesou a nechajte odležať v chladničke 24 hodín.
  3. Stehná umyte, osušte, vložte do vyššieho pekáča, zalejte roztopenou kačacou masťou a pekáč prikryte.
  4. Rúru zahrejte na 130 °C a pomaly konfitujte cca 2 hodiny.
  5. Vyberte z rúry, nechajte mierne vychladnúť a vyberte stehná z masti.
  6. Tesne pred podávaním stehná prudko opečte pod grilom do chrumkava.
  7. Podávajte s omáčkou z brusníc a zemiakovými knedľami, no výborne chutí aj bez prílohy.

Náš tip: Nech vás nevyľaká množstvo použitej masti, paradoxne, mäso takto pripravené mastné nie je vôbec, bude úplne jemné a rozplývajúce sa na jazyku...