Konfitované kačacie stehná s brusnicovou omáčkou
foto: istockphoto.com
Slávnostné, sviatočné menu.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 4 kačacie stehná
- 500 ml kačacej masti
- 50 g morskej soli
- 5 strúčikov cesnaku
- mleté čierne korenie
- viazanička čerstvého tymiánu
- 5 strúčikov cesnaku
Postup
- Kačacie stehná umyte, osušte, okoreňte čerstvo namletým korením.
- Cesnak roztlačte, tymián nasekajte a premiešajte s morskou soľou. Stehná potrite zo všetkých strán soľnou zmesou a nechajte odležať v chladničke 24 hodín.
- Stehná umyte, osušte, vložte do vyššieho pekáča, zalejte roztopenou kačacou masťou a pekáč prikryte.
- Rúru zahrejte na 130 °C a pomaly konfitujte cca 2 hodiny.
- Vyberte z rúry, nechajte mierne vychladnúť a vyberte stehná z masti.
- Tesne pred podávaním stehná prudko opečte pod grilom do chrumkava.
- Podávajte s omáčkou z brusníc a zemiakovými knedľami, no výborne chutí aj bez prílohy.
Náš tip: Nech vás nevyľaká množstvo použitej masti, paradoxne, mäso takto pripravené mastné nie je vôbec, bude úplne jemné a rozplývajúce sa na jazyku...