Pečené bravčové mäso s medovou mrkvou

Redakcia | 3. október 2016
Pečené bravčové mäso s medovou mrkvou

Spojenie zaujímavých chutí pečeného mäsa s medovou mrkvou.

Suroviny

(pre 6 osôb)

  • 2 a 1/2 kg bravčového karé s kosťou
  • Morská soľ
  • 7 PL balzamikového octa
  • 4 PL olivového oleja
  • ¼ PL mletej rasce ¼ PL mleté feniklové zrnká (môžete ich roztĺcť v mažiari)
  • 3 ks bobového listu
  • 4 veľké cibule
  • 1 PL nadrobno posekaného rozmarínu
  • 6 strúčikov cesnaku 

Postup

1. Bravčové mäso položte na veľkú drevenú dosku, urobte doň ostrým nožom veľa drobných priečnych zárezov a zo všetkých strán doň povtierajte soľ, s olejom premiešaný rozmarín, rascu a fenykel a tri rozotreté strúčiky cesnaku


2. Mäso vložte do pekáča, podlejte balzamikovým octom a malým množstvom olivového oleja. Pridajte bobkové listy na polovice rozkrojené 4 cibule, 3 strúčiky cesnaku rozpolené.


3. Rúru rozohrejte na 220 °C, podlejte mäso ešte asi 400 ml vody a pečte cca 20 minút. Potom teplotu zmiernite na 190° C a pečte cca ešte 45 minút. Počas pečenie ho oblievajte výpekom.


4. Po upečení mäso vyberte a nechajte ho ešte cca 15 minút oddychovať.

Podávajte s: Medovou mrkvou