Pečené bravčové mäso s medovou mrkvou
Spojenie zaujímavých chutí pečeného mäsa s medovou mrkvou.
Suroviny
(pre 6 osôb)
- 2 a 1/2 kg bravčového karé s kosťou
- Morská soľ
- 7 PL balzamikového octa
- 4 PL olivového oleja
- ¼ PL mletej rasce ¼ PL mleté feniklové zrnká (môžete ich roztĺcť v mažiari)
- 3 ks bobového listu
- 4 veľké cibule
- 1 PL nadrobno posekaného rozmarínu
- 6 strúčikov cesnaku
Postup
1. Bravčové mäso položte na veľkú drevenú dosku, urobte doň ostrým nožom veľa drobných priečnych zárezov a zo všetkých strán doň povtierajte soľ, s olejom premiešaný rozmarín, rascu a fenykel a tri rozotreté strúčiky cesnaku
2. Mäso vložte do pekáča, podlejte balzamikovým octom a malým množstvom olivového oleja. Pridajte bobkové listy na polovice rozkrojené 4 cibule, 3 strúčiky cesnaku rozpolené.
3. Rúru rozohrejte na 220 °C, podlejte mäso ešte asi 400 ml vody a pečte cca 20 minút. Potom teplotu zmiernite na 190° C a pečte cca ešte 45 minút. Počas pečenie ho oblievajte výpekom.
4. Po upečení mäso vyberte a nechajte ho ešte cca 15 minút oddychovať.
Podávajte s: Medovou mrkvou