Špaldoto
foto: istockphoto.com
Rizoto poznáme všetci. Chcelo by to zmenu. Čo tak Špaldoto?
Suroviny
- 250 g špaldy
- zelenina podľa chutri (mrkva, hrášok, kukurica, brokolica)
- soľ
- sezamový olej
- bazalka
- tamari omáčka na dochutenie
Postup
- Špaldu pripravíme podľa základného receptu. Špaldu je vhodné pred varením opláchnuť v studenej vode a potom nechať namočenú cez noc. Pred varením ju opäť prepláchnite a sceďte. Jednu šálku špaldy zalejte tromi šálkam vody. Vodu treba dostať do varu a potom znížiť teplotu a variť asi hodinu.
- Medzitým na troške oleja osmažíme mrkvu, pridáme hrášok a podusíme. Pridáme kukuricu a na úplný záver brokolicu (aby sa nedusila viac ako 3 - 4 min.).
- Do hotovej špaldy vmiešame zeleninu.
- Ochutíme bazalkou a Tamari omáčkou.