Špaldoto

Redakcia | 19. október 2016
Špaldoto

Rizoto poznáme všetci. Chcelo by to zmenu. Čo tak Špaldoto?

Suroviny

  • 250 g špaldy
  • zelenina podľa chutri (mrkva, hrášok, kukurica, brokolica)
  • soľ
  • sezamový olej
  • bazalka
  • tamari omáčka na dochutenie

Postup

  1. Špaldu pripravíme podľa základného receptu. Špaldu je vhodné pred varením opláchnuť v studenej vode a potom nechať namočenú cez noc. Pred varením ju opäť prepláchnite a sceďte. Jednu šálku špaldy zalejte tromi šálkam vody. Vodu treba dostať do varu a potom znížiť teplotu a variť asi hodinu.
  2. Medzitým na troške oleja osmažíme mrkvu, pridáme hrášok a podusíme. Pridáme kukuricu a na úplný záver brokolicu (aby sa nedusila viac ako 3 - 4 min.).
  3. Do hotovej špaldy vmiešame zeleninu.
  4. Ochutíme bazalkou a Tamari omáčkou.