CHRUMKAVÝ PSTRUH S CITRÓNOM A CÍCEROM
foto: istockphoto.com
Hľadáte ideálnu večeru pre vašu líniu? Ryba je fajn riešenie:)
Suroviny
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky sol
- i ½ lyžičky čierneho mletého korenia
- 2 kúsky 200-gramového filé zo pstruha prepolené cez stred
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 veľké šalotky nakrájané na mesiačiky
- 1 šálka prepláchnutého a odkvapkaného cíceru
- 1 lyžička čerstvého tymianu bez stoniek
- 1 lyžička nadrobno nakrájaného cesnaku
- ½ lyžice citrónovej šťavy
Postup
- V malej miske zmiešame rascu, soľ a korenie a posypeme nimi filé.
- Na veľkej panvici zohrejeme na miernom ohni dve lyžice olivového oleja.
- Pridáme filé a opekáme 7 minút alebo kým kúsky nie sú prepečené, pričom ich raz obrátime.
- Preložíme na taniere. Do panvice nalejeme zvyšnú lyžicu olivového oleja.
- Pridáme šalotku a za častého miešania smažíme 2 minúty, kým nezmäkne. Premiešame cícer, cesnak a tymian a za stáleho miešania minútu varíme.
- Pridáme citrónovú šťavu, dobre premiešame a pred podávaním filé prelejeme šalotkovou omáčkou.