CHRUMKAVÝ PSTRUH S CITRÓNOM A CÍCEROM

Mgr. Alena Pethoova | 18. január 2018
CHRUMKAVÝ PSTRUH S CITRÓNOM A CÍCEROM

Hľadáte ideálnu večeru pre vašu líniu? Ryba je fajn riešenie:)

Suroviny

  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky sol
  • i ½ lyžičky čierneho mletého korenia
  • 2 kúsky 200-gramového filé zo pstruha prepolené cez stred
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké šalotky nakrájané na mesiačiky
  • 1 šálka prepláchnutého a odkvapkaného cíceru
  • 1 lyžička čerstvého tymianu bez stoniek
  • 1 lyžička nadrobno nakrájaného cesnaku
  • ½ lyžice citrónovej šťavy

Postup

  1. V malej miske zmiešame rascu, soľ a korenie a posypeme nimi filé.
  2. Na veľkej panvici zohrejeme na miernom ohni dve lyžice olivového oleja.
  3. Pridáme filé a opekáme 7 minút alebo kým kúsky nie sú prepečené, pričom ich raz obrátime.
  4. Preložíme na taniere. Do panvice nalejeme zvyšnú lyžicu olivového oleja.
  5. Pridáme šalotku a za častého miešania smažíme 2 minúty, kým nezmäkne. Premiešame cícer, cesnak a tymian a za stáleho miešania minútu varíme.
  6. Pridáme citrónovú šťavu, dobre premiešame a pred podávaním filé prelejeme šalotkovou omáčkou.