Špargľový koláč
foto: istockphoto.com
Výborná jarná chuťovka...
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 1 balenie lístkového cesta
- 100 g bielej špargle
- 100 g zelenej špargle
- 4 vajcia
- 250 g krémového tvarohu
- 100 g syra Feta
- 1 PL olivového oleja
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Špargľu umyte pod tečúcou vodou a odstráňte z nej tuhé, drevnaté konce.
- Uvarte ju v mierne osolenej vode (cca 15 minút).
- Lístkové cesto vyvaľkajte a vykrojte z neho kruh o trochu väčší (cca 3 cm) ako je kruhová forma na pečenie.
- Formu potrite malým množstvom olivového oleja a vložte do nej cesto, okraje cesta vytiahnite do strán.
- Z tvarohu, nastrúhaného syra feta, vajec a malého množstva čierneho korenia vymiešajte náplň, vylejte na cesto a uhlaďte.
- Na povrch náplne poukladajte uvarené špargle.
- Povrch jemne pokvapkajte olivovým olejom.
- Pečte cca 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.