Hokkaido fašírky

Andrea Klamová | 15. máj 2017
Hokkaido fašírky

Hokkaido tekvica nikdy nesklame.

Suroviny

  • Zelenina
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menšie hokkaido
  • Polovica zeleru (zeleninu môžete obmeniť)
  • Smažený tempeh (alebo iná strukovina, ako napríklad uvarená šošovica, fazuľa, fazuľa azuki,...)
  • 200 g pšena (pšeno varíme v pomere 1:1 a pol, na miernom plameni cca 15 minút)

Na dochutenie: morská soľ, drvená rasca, sójová omáčka, sezamový olej

Postup

  1. Tekvicu Hokkaido opláchneme, ale nešúpeme!
  2. Na drevenej doske ostrým nožom prerežeme tekvicu na polovicu a polievkovou lyžicou vyberieme dužinu a jadrá.
  3. Tekvicu, zeler a tempeh postrúhame na strúhadle.
  4. Cibuľu pokrájame najemno a osmažíme na sezamovom oleji do sklovita.
  5. Pridáme pretlačený cesnak, rascu, soľ, postrúhaný zeler a po chvíli aj tekvicu.
  6. Dusíme za občasného podlievania vodou asi 15 minút, potom pridáme nastrúhaný tempeh a dusíme ďalších 15 minút.
  7. Po vychladnutí pridáme uvarené pšeno, premiešame, ochutíme sójovou omáčkou a formujeme fašírky.
  8. Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme olejom a zapečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.

Fotogaléria