Hokkaido fašírky
foto: istockphoto.com
Hokkaido tekvica nikdy nesklame.
Suroviny
- Zelenina
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšie hokkaido
- Polovica zeleru (zeleninu môžete obmeniť)
- Smažený tempeh (alebo iná strukovina, ako napríklad uvarená šošovica, fazuľa, fazuľa azuki,...)
- 200 g pšena (pšeno varíme v pomere 1:1 a pol, na miernom plameni cca 15 minút)
Na dochutenie: morská soľ, drvená rasca, sójová omáčka, sezamový olej
Postup
- Tekvicu Hokkaido opláchneme, ale nešúpeme!
- Na drevenej doske ostrým nožom prerežeme tekvicu na polovicu a polievkovou lyžicou vyberieme dužinu a jadrá.
- Tekvicu, zeler a tempeh postrúhame na strúhadle.
- Cibuľu pokrájame najemno a osmažíme na sezamovom oleji do sklovita.
- Pridáme pretlačený cesnak, rascu, soľ, postrúhaný zeler a po chvíli aj tekvicu.
- Dusíme za občasného podlievania vodou asi 15 minút, potom pridáme nastrúhaný tempeh a dusíme ďalších 15 minút.
- Po vychladnutí pridáme uvarené pšeno, premiešame, ochutíme sójovou omáčkou a formujeme fašírky.
- Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme olejom a zapečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.