Thajské kuracie curry
foto: istockphoto.com
Ázia - čaro chutí, ktoré spestria váš jedálniček.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 6 ks kuracích pŕs
- 150 g bambusových výhonkov
- 8 kaffirových listov*
- viazanička thajskej bazalky (alebo obyčajnej bazalky)
- 1 cibuľa
- 1 červená mäsitá paprika
- 250 ml kokosového mlieka
- 2 ČL rybacej omáčky (odporúčame zn. Squid)
- 4 ČL tamarindovej pasty
- 1 ČL cukru
- 1 ČL thajskej RED CURRY pasty
Postup
- Zahrejte polovicu šálky kokosového mlieka, pridajte RED CURRY pastu, kaffirové listy vcelku – zahrejte spolu na vyššom plameni, aby sa uvoľnili z korenín chute a vône, a následne plameň zmiernite. Miešajte cca 2 minúty.
- Pridajte zvyšné kokosové mlieko, na tenulinké pásiky nakrájanú cibuľu, natrhanú bazalku a priveďte všetko spolu do varu. Zmiernite a na miernom ohni varte cca 5 minút, občas premiešajte.
- Pridajte kuracie mäso nakrájané na stredne veľké kúsky, červenú papriku nakrájanú na tenké pásiky, bambusové výhonky, tamarindovú pastu, rybaciu omáčku a cukor.
- Všetko spolu dobre premiešajte a duste cca 10 minút, až kým kuracie mäso nebude uvarené. Kaffirové listy vyberte.
- Podávajte s ryžou.