Vegetariánske špenátové lasagne s bryndzou a syrom
foto: istockphoto.com
Talianska kuchyňa s nádychom slovenskej bryndze môže byť príjemná zmena:)
Suroviny
- 2 balíčky mrazeného špenátu (pretlaku)
- 1 balíček lasagní
- 2 kelímky smotany na varenie
- 1 grécky jogurt
- 300g kvalitného syra (napr. Parmezán, ementál, madeland, podľa chuti)
- 1/2 kocky zeleninového bujónu
- 150g bryndze
- štipka mletého zázvoru
- muškátový oriešok, 1 bobkový list
Postup
- Lassagne si pripravíme podľa návodu.
- Špenát rozmrazíme v smotane, ak to bude potrebné, tak zriedime trochou mlieka.
- Ku špenátu pridáme kocku bujónu, bobkový list, štipku muškátového orieška a zázvoru. Chvíľu povaríme.
- Potom vmiešajte do špenátu bryndzu a grécky jogurt. Nechajte chvíľu povariť, vyberte bobkový list.
- Do zapekacej misy začneme vrstviť najskôr: - plátky lasagní, potom špenát, potom postrúhaný syr. Vrstvy opakujeme.
- Poslednú vrstvu by mal tvoriť syr.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňov cca 30 minút.