Vegetariánske špenátové lasagne s bryndzou a syrom

Ala | 27. december 2016
Vegetariánske špenátové lasagne s bryndzou a syrom

Talianska kuchyňa s nádychom slovenskej bryndze môže byť príjemná zmena:)

Suroviny

  • 2 balíčky mrazeného špenátu (pretlaku)
  • 1 balíček lasagní
  • 2 kelímky smotany na varenie
  • 1 grécky jogurt
  • 300g kvalitného syra (napr. Parmezán, ementál, madeland, podľa chuti)
  • 1/2 kocky zeleninového bujónu
  • 150g bryndze
  • štipka mletého zázvoru
  • muškátový oriešok, 1 bobkový list

Postup

  1. Lassagne si pripravíme podľa návodu.
  2. Špenát rozmrazíme v smotane, ak to bude potrebné, tak zriedime trochou mlieka.
  3. Ku špenátu pridáme kocku bujónu, bobkový list, štipku muškátového orieška a zázvoru. Chvíľu povaríme.
  4. Potom vmiešajte do špenátu bryndzu a grécky jogurt. Nechajte chvíľu povariť, vyberte bobkový list.
  5. Do zapekacej misy začneme vrstviť najskôr: - plátky lasagní, potom špenát, potom postrúhaný syr. Vrstvy opakujeme.
  6. Poslednú vrstvu by mal tvoriť syr.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňov cca 30 minút.