Luxusná a rýchla tekvicová polievka
foto: istockphoto.com
V koncentrovanej podobe si na nej môžete pochutnať, keď si uvaríte vynikajúcu a jednoduchú tekvicovú polievku, ktorá zahreje aj zasýti.
Suroviny
- pol kilogramu očistenej a nakrájanej tekvice (pokojne aj Hokkaido)
- pol decilitru tekvicového oleja
- 100 gramov cibuľky
- dva decilitre plnotučného mlieka
- 50 gramov masla
Postup
Cibuľku v začiatku varenia restujte na masle dozlatista, nakrájanú tekvicu pridajte k cibuľke, použite pol litra zeleninového vývaru pre lepšiu chuť.
Polievka sa varí približne 20 minút a ku koncu môžete doliať či pridať napenené mlieko.
Vynikajúco bude chutiť, keď ju celú rozmixujete ponorným mixérom a ozdobíte pár kvapkami tekvicového oleja, opečených chlebíkom alebo lístkami čerstvej petržlenovej vňate.