Hrachová krémová

Redakcia | 5. apríl 2017
Hrachová krémová

Skvelá aj ako ľahká večera..

Suroviny

  • 160 g sušeného zeleného hrachu BIO
  • 1 malý zeler
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • majoránka
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • sójová omáčka Shoyu
  • sezamový olej
  • 4 cm riasy Kombu
  • soľ

Postup

  1.  Hrach preberieme, prepláchneme a na noc namočíme do vody.
  2. Dáme spolu s riasou variť do tlakového hrnca na cca 45 minút. Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na sezamovom oleji.
  3. Do uvareného hrachu prilejeme vývar, privedieme do varu, pridáme orestovanú cibuľku a dochutíme sójovou omáčkou, majoránkou a cesnakom.
  4. Nakoniec pridáme zeler, ktorý vopred nakrájame na kocky a vysmažíme. Vložíme ho do hotovej polievky.