Hrachová krémová
foto: istockphoto.com
Skvelá aj ako ľahká večera..
Suroviny
- 160 g sušeného zeleného hrachu BIO
- 1 malý zeler
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- majoránka
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- sójová omáčka Shoyu
- sezamový olej
- 4 cm riasy Kombu
- soľ
Postup
- Hrach preberieme, prepláchneme a na noc namočíme do vody.
- Dáme spolu s riasou variť do tlakového hrnca na cca 45 minút. Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na sezamovom oleji.
- Do uvareného hrachu prilejeme vývar, privedieme do varu, pridáme orestovanú cibuľku a dochutíme sójovou omáčkou, majoránkou a cesnakom.
- Nakoniec pridáme zeler, ktorý vopred nakrájame na kocky a vysmažíme. Vložíme ho do hotovej polievky.