Polievka s fazuľkovými lúskami, rajčinami a cibuľkou
foto: istockphoto.com
Ľahká a chuťovo jemná polievka je výborným riešením na večeru, ak potrebujte trochu zhodiť.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 300 g mrazených alebo čerstvých fazuľkových lúskov
- 6 mladých cibuliek
- 300 g cherry rajčín
- 2 L zeleninovího vývaru
- 3 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- vetvička čerstvého tymiánu
- 3 guličky zeleného korenia
- soľ
- 1 bobkový list
Postup
Rajčiny ľahko olúpete, ak ich namočíte na 30 sekúnd do vriacej vody
- Cibuľky pokrájate na cca 2 cm kúsky a jemne ich orestujte na zahriatom olivovom oleji, pridajte nakrájané fazuľové lúsky, olúpané cherry rajčiny zalejte zeleninovým vývarom.
- Pridajte bobkový list, zelené korenie, soľ, roztlačený cesnak a malé množstvo čerstvého tymiánu.
- Priveďte do varu, plameň stíšte a varte cca 15 – 20 minút.