Gazpacho
foto: istockphoto.com
Po slovensky, ale na taliansky spôsob :)
Suroviny
(1 porcia)
- 3 zrelé rajčiny
- malý strúčik cesnaku
- ½ fialovej cibule
- ½ uhorky
- ½ žltej papriky
- 2 ČL vínneho octu
- soľ, čierne korenie
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja
- ½ plátok deň starého celozrnného chleba
- 2 lístky bazalky
Postup
- Rajčiny ponorte na cca 1 minútu do vriacej vody, potom ich olúpte a nakrájate nadrobno, cesnak roztlačte, cibuľu nakrájate nadrobno, uhorku a papriku tiež na malé kúsky.
- Všetko dajte spolu do mixéra, pridajte olivový olej, bazalku a rozmixujte. Na záver pridajte ešte na kúsky nakrájaný chlieb a rozmixujte opäť.
- Dochuťte soľou, čiernym korením, octom a citrónovou šťavou. Originál gazpacho sa je studené, ale pokojne si ho môžete aj zohriať.