Americká “corn chowder” kukuricová polievka

Redakcia | 15. február 2022
americká polievka, polievka, recept polievka, corn chowder

Čas prípravy: 20minút, 1 porcia:876 kJ / 209 kcal, 7,7 g bielkovín, 8,9 g tukov a 21 g sacharidov

Suroviny

•    1 balenie mrazenej kukurice
•    1 zemiak
•    1 malá cibuľa
•    1 strúčik cesnaku
•    3-4 plátky Prosciutto
•    50g cheddar syra
•    1 L zeleninového vývaru
•    Sójová smotana
•    Petržlenová vňať
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

1.    Na kvapke oleja si orestujeme male kúsky Prosciutta, vyberieme ho a do výpeku dáme na drobno nakrájanú cibuľu. Zároveň pridáme roztlačený cesnak.

2.    Všetko spolu opražíme do sklovita, pridáme kukuricu, zemiaky nakrájané na malé kúsky a podlejeme zeleninovým vývarom.

3.    Varíme,kým nie sú zemiaky a kukurica mäkké. Nakoniec pridáme nastrúhaný cheddar syr a necháme ho rozpustiť.

4.    Za stáleho miešania pridáme sójovú smotanu a opražené kúsky Prosciutta.

5.    Dochutíme soľou a korením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.