Americká “corn chowder” kukuricová polievka
Čas prípravy: 20minút, 1 porcia:876 kJ / 209 kcal, 7,7 g bielkovín, 8,9 g tukov a 21 g sacharidov
Suroviny
• 1 balenie mrazenej kukurice
• 1 zemiak
• 1 malá cibuľa
• 1 strúčik cesnaku
• 3-4 plátky Prosciutto
• 50g cheddar syra
• 1 L zeleninového vývaru
• Sójová smotana
• Petržlenová vňať
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
1. Na kvapke oleja si orestujeme male kúsky Prosciutta, vyberieme ho a do výpeku dáme na drobno nakrájanú cibuľu. Zároveň pridáme roztlačený cesnak.
2. Všetko spolu opražíme do sklovita, pridáme kukuricu, zemiaky nakrájané na malé kúsky a podlejeme zeleninovým vývarom.
3. Varíme,kým nie sú zemiaky a kukurica mäkké. Nakoniec pridáme nastrúhaný cheddar syr a necháme ho rozpustiť.
4. Za stáleho miešania pridáme sójovú smotanu a opražené kúsky Prosciutta.
5. Dochutíme soľou a korením. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.