Polievka z oranžovej šošovice s tekvicou a šalviou
Oranžová na tanieri... Dynamická farba a lahodná chuť – to najlepšie spojenie!
Suroviny
- 300 g oranžovej šošovice
- kúsok zeleru
- 1 l kuracieho vývaru
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- pár lístkov šalvie
- 2 PL masla
- polovica menšej tekvice hokaido
Postup
1. Cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájaný zeler speňte na rozpustenom masle spolu s 2- 3 lístkami čerstvej šalvie
2. Šošovicu prepláchnite pod studenou tečúcou vodou, mrkvu pokrájajte na menšie kolieska a pridajte do hrnca k cibuli. Pridajte na malé kocky nakrájanú dužinu tekvice hokaido. Premiešajte. Zalejte horúcim kuracím vývarom.
3. Malé množstvo tekvice si odložte na záverečné ozdobenie polievky, pokrájate ju na malé kocky a orestujte na panvici s malým množstvom masla, jemne posoľte.
4. Priveďte polievku do varu, potom oheň stlmte, vyberte lístky šalvie a varte až kým nie je šošovica uvarená domäkka.
5. Polievku jemne „prebehnite“ mixérom tak, aby nebola rozmixovaná úplne do hladka, skôr aby sa len všetky ingrediencie úplne prepojili.
6. Ozdobte kúskami tekvice a čerstvou šalviou.