Šosovicová s koriandrom

Nela Mirič | 25. január 2017
Šosovicová s koriandrom

Nikdy nesklame, vynikajúca na zahriatie po lyžovačke či zimnom výlete.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 300 g šošovice (namočenej deň vopred)
  • 2 stonky rapíkatého zeleru
  • 4 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 karotky
  • 3 šalotky
  • 2 ks bobkový list
  • 2 ČL sladkej červenej papriky
  • čierne korenie mleté
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 strúčik cesnaku
  • viazanička čerstvého koriandra
  • malé množstvo majoránky soľ

Postup

  1. Cibuľu a šalotku nakrájajte nadrobno a speňte na rastlinnom oleji do sklovita.
  2. Zemiaky, mrkvu a zelerové stonky nakrájajte na malé kúsky.
  3. K cibuli  pridajte červenú papriku, prepláchnutú šošovicu a nadrobno nakrájanú zeleninu, zalejte horúcim zeleninovým vývarom.
  4. Pridajte bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, majoránku a roztlačený cesnak.
  5. Všetko spolu priveďte do varu, plameň stíšte a varte na miernom ohni, až kým nebude šošovica a ostatná zelenina mäkká.
  6. Do hotovej polievky pridajte nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať.