Šosovicová s koriandrom
foto: istockphoto.com
Nikdy nesklame, vynikajúca na zahriatie po lyžovačke či zimnom výlete.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 300 g šošovice (namočenej deň vopred)
- 2 stonky rapíkatého zeleru
- 4 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 karotky
- 3 šalotky
- 2 ks bobkový list
- 2 ČL sladkej červenej papriky
- čierne korenie mleté
- 3 PL rastlinného oleja
- 2 l zeleninového vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- viazanička čerstvého koriandra
- malé množstvo majoránky soľ
Postup
- Cibuľu a šalotku nakrájajte nadrobno a speňte na rastlinnom oleji do sklovita.
- Zemiaky, mrkvu a zelerové stonky nakrájajte na malé kúsky.
- K cibuli pridajte červenú papriku, prepláchnutú šošovicu a nadrobno nakrájanú zeleninu, zalejte horúcim zeleninovým vývarom.
- Pridajte bobkový list, mleté čierne korenie, soľ, majoránku a roztlačený cesnak.
- Všetko spolu priveďte do varu, plameň stíšte a varte na miernom ohni, až kým nebude šošovica a ostatná zelenina mäkká.
- Do hotovej polievky pridajte nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať.