Ryžová frittata
Čo si dať po poriadnom tréningu? Táto ryžová frittata sa skvele hodí. Obsahuje dostatok bielkovín i sacharidov, aby doplnila potrebnú energiu po tréningu či náročnom dni.
Suroviny
- 250 g celozrnnej ryže,
- 1 lyžička olivového oleja,
- 1 stredne veľké cibuľa,
- 1 cuketa, nakrájaná na jemné plátky,
- 1 červená paprika, nakrájaná na jemné plátky,
- 6 cherry paradajok nakrájaných na polovičky,
- 4 väčšie vajíčka,
- 50 ml mlieka,
- 50 g strúhanej mozzarelly,
- korenie podľa chuti .
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C. Na veľkej panvici zohrejeme olej, opečieme cibuľu a cuketu cca 3 – 5 minút, kým mierne zmäkne. Pridáme zvyšnú zeleninu a pražíme 3 – 4 minúty. Ryžu uvaríme a pridáme k zeleninovej zmesi. Do väčšej misy rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a spolu vyšľaháme.
Napenenú zmes mlieka a vajíčok po vyšľahaní prilejeme do ryžovo- -zeleninovej zmesi a poriadne zamiešame. Vzniknutý obsah vylejeme do nepriľnavej formy na pečenie s priemerom cca 20 cm. Posypeme mozzarellou a dáme zapiecť na 15 – 20 minút. Hotovú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame na štvorčeky a podávame.