Ryžová frittata

Iveta Škrabáková | 25. Oct 2019
fritatta, ryža, vajíčka, tréning, jedlo, fit, mňam, jedlo, strava, fitness, cvičenie, diéta, výživa, chudnutie, svaly

Čo si dať po poriadnom tréningu? Táto ryžová frittata sa skvele hodí. Obsahuje dostatok bielkovín i sacharidov, aby doplnila potrebnú energiu po tréningu či náročnom dni.

Suroviny

  • 250 g celozrnnej ryže,
  • 1 lyžička olivového oleja,
  • 1 stredne veľké cibuľa,
  • 1 cuketa, nakrájaná na jemné plátky,
  • 1 červená paprika, nakrájaná na jemné plátky,
  • 6 cherry paradajok nakrájaných na  polovičky,
  • 4 väčšie vajíčka,
  • 50 ml mlieka,
  • 50 g strúhanej mozzarelly,
  • korenie podľa chuti .

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. Na veľkej panvici zohrejeme olej, opečieme cibuľu a cuketu cca 3 – 5 minút, kým mierne zmäkne. Pridáme zvyšnú zeleninu a pražíme 3 – 4 minúty. Ryžu uvaríme a pridáme k zeleninovej zmesi. Do väčšej misy rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a spolu vyšľaháme.

Napenenú zmes mlieka a vajíčok po vyšľahaní prilejeme do ryžovo- -zeleninovej zmesi a poriadne zamiešame. Vzniknutý obsah vylejeme do nepriľnavej formy na pečenie s priemerom cca 20 cm. Posypeme mozzarellou a dáme zapiecť na 15 – 20 minút. Hotovú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame na štvorčeky a podávame.