fritatta, ryža, vajíčka, tréning, jedlo, fit, mňam, jedlo, strava, fitness, cvičenie, diéta, výživa, chudnutie, svaly

Ryžová frittata

25.10.2019 v kategórii Polievky , autor Iveta Škrabáková foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Čo si dať po poriadnom tréningu? Táto ryžová frittata sa skvele hodí. Obsahuje dostatok bielkovín i sacharidov, aby doplnila potrebnú energiu po tréningu či náročnom dni.

Suroviny

  • 250 g celozrnnej ryže,
  • 1 lyžička olivového oleja,
  • 1 stredne veľké cibuľa,
  • 1 cuketa, nakrájaná na jemné plátky,
  • 1 červená paprika, nakrájaná na jemné plátky,
  • 6 cherry paradajok nakrájaných na  polovičky,
  • 4 väčšie vajíčka,
  • 50 ml mlieka,
  • 50 g strúhanej mozzarelly,
  • korenie podľa chuti .

Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. Na veľkej panvici zohrejeme olej, opečieme cibuľu a cuketu cca 3 – 5 minút, kým mierne zmäkne. Pridáme zvyšnú zeleninu a pražíme 3 – 4 minúty. Ryžu uvaríme a pridáme k zeleninovej zmesi. Do väčšej misy rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a spolu vyšľaháme.

Napenenú zmes mlieka a vajíčok po vyšľahaní prilejeme do ryžovo- -zeleninovej zmesi a poriadne zamiešame. Vzniknutý obsah vylejeme do nepriľnavej formy na pečenie s priemerom cca 20 cm. Posypeme mozzarellou a dáme zapiecť na 15 – 20 minút. Hotovú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame na štvorčeky a podávame.

Komentáre