Talianska polievka Minestrone

Redakcia | 15. február 2022
minestrone, polievka, recept, minestrone recept

Čas prípravy: 20minút, 1 porcia:415 kJ / 99 kcal, 4,5 g bielkovín, 1,6 g tukov, 14 g sacharidov

Suroviny

•    1 konzerva strukovín (červená fazuľa, biela fazuľka, cícer)
•    2 stredne veľké mrkvy
•    2 stonky zeleného zeleru
•    2-3 strúčiky cesnaku
•    1 balenie pasírovaných paradajok
•    1 l zeleninového vývaru
•    2 hrnčeky malých kolienok (cestovina)
•    1 bobkový list
•    olivový olej
•    himalájska soľ
•    čerstvé mleté čierne korenie

Postup

1. Nadrobno si nakrájame cibuľu a speníme ju na kvapke olivového oleja.

2. Scedíme strukovinu z konzervy. My sme použili cícer pre jeho makro a mikro nutričné hodnoty. Pridáme k opraženej cibuli.

3. Mrkvu a stonkový zeler si pokrájame na malé kúsky. Pridáme k cibuli spolu s roztlačeným cesnakom. Všetko podlejeme zeleninovým vývarom a postupne za stáleho miešania pridáme aj pasírované paradajky.

4. Občas premiešame, dochutíme a keď sú mrkva a zeler uvarené domäkka, pridáme cestoviny .

5. Všetko spolu premiešame a necháme variť, kým nie sú cestoviny a ostatné suroviny úplne mäkké.