Talianska polievka Minestrone
Čas prípravy: 20minút, 1 porcia:415 kJ / 99 kcal, 4,5 g bielkovín, 1,6 g tukov, 14 g sacharidov
Suroviny
• 1 konzerva strukovín (červená fazuľa, biela fazuľka, cícer)
• 2 stredne veľké mrkvy
• 2 stonky zeleného zeleru
• 2-3 strúčiky cesnaku
• 1 balenie pasírovaných paradajok
• 1 l zeleninového vývaru
• 2 hrnčeky malých kolienok (cestovina)
• 1 bobkový list
• olivový olej
• himalájska soľ
• čerstvé mleté čierne korenie
Postup
1. Nadrobno si nakrájame cibuľu a speníme ju na kvapke olivového oleja.
2. Scedíme strukovinu z konzervy. My sme použili cícer pre jeho makro a mikro nutričné hodnoty. Pridáme k opraženej cibuli.
3. Mrkvu a stonkový zeler si pokrájame na malé kúsky. Pridáme k cibuli spolu s roztlačeným cesnakom. Všetko podlejeme zeleninovým vývarom a postupne za stáleho miešania pridáme aj pasírované paradajky.
4. Občas premiešame, dochutíme a keď sú mrkva a zeler uvarené domäkka, pridáme cestoviny .
5. Všetko spolu premiešame a necháme variť, kým nie sú cestoviny a ostatné suroviny úplne mäkké.