Lahodný demikát

Redakcia | 2. august 2019
polievka, krémová, bryndza, demikát, ľahký obed

Demikát buď milujete, alebo oň ani lyžicu neopriete. Pripravte si poctivú krémovú polievku.

Suroviny

  • 1 malá cibuľa,
  • 1 zemiak,
  • 1 ČL bravčovej masti,
  • 1 Čl masla,
  • 150 g bryndze,
  • soľ,
  • čerstvo namleté korenie, 
  • 1 PL kyslej smotany,
  • bylinky na posypanie: rozmarín + majorán.

Postup

Na masti speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte na malé kocky nakrájaný zemiak, zalejte vodou tak, aby boli zemiaky ponorené. Priveďte do varu a varte cca 12 minút.

Polievku odstavte, pridajte bryndzu a ponorným mixérom rozmixujte dohladka. Pred podávaním pridajte maslo a lyžicu kyslej smotany na zjemnenie a posypte nasekanými bylinkami.