Lahodný demikát
foto: istockphoto.com
Demikát buď milujete, alebo oň ani lyžicu neopriete. Pripravte si poctivú krémovú polievku.
Suroviny
- 1 malá cibuľa,
- 1 zemiak,
- 1 ČL bravčovej masti,
- 1 Čl masla,
- 150 g bryndze,
- soľ,
- čerstvo namleté korenie,
- 1 PL kyslej smotany,
- bylinky na posypanie: rozmarín + majorán.
Postup
Na masti speňte nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte na malé kocky nakrájaný zemiak, zalejte vodou tak, aby boli zemiaky ponorené. Priveďte do varu a varte cca 12 minút.
Polievku odstavte, pridajte bryndzu a ponorným mixérom rozmixujte dohladka. Pred podávaním pridajte maslo a lyžicu kyslej smotany na zjemnenie a posypte nasekanými bylinkami.