Krémová GAŠTANOVÁ POLIEVKA

Jana Tesák Potomová | 4. december 2019
gaštany, polievka, recept, krémová, domáca, fit, chutná polievka, bez lepku, mňam, ako uvariť, čo uvariť, doma, dnes, varíme, zúfala kucharka, chudnutie, zdravie, diéta, fitastyl.sk

Gaštany možno využiť v mnohých smeroch. Dá sa z nich pripraviť chutný teplý pokrm, múka, plnky do dezertov, koláče, ba dokonca i chutná polievka. Jedli ste už krémovú gaštanovú? Ak nie, tak verte, že stojí za vyskúšanie.

Suroviny

  • 500 g gaštanov,
  • 2 veľké zemiaky,
  • 2,5 l mäsového vývaru,
  • 1 cibuľa posekaná na kocky,
  • 1 PL masla,
  • 1 šálka mlieka,
  • 1 bobkový list,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • soľ.
  • čierne korenie.

Postup

Gaštany ošúpte a nakrátko vložte do vriacej vody, sceďte a očistite od tenkej kožky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zemiaky a gaštany uvarte vo vývare. Cibuľku a cesnak krátko opečte a pridajte do vývaru. Ak sú gaštany a zemiaky uverené, všetko zlejte do mixéra a vymixujte dohladka. Túto zmes vlejte do hrnca, pridajte mlieko, čierne korenie, bobkový list a ešte raz prevarte. Na záver dosoľte.