Krémová GAŠTANOVÁ POLIEVKA
foto: istockphoto.com
Gaštany možno využiť v mnohých smeroch. Dá sa z nich pripraviť chutný teplý pokrm, múka, plnky do dezertov, koláče, ba dokonca i chutná polievka. Jedli ste už krémovú gaštanovú? Ak nie, tak verte, že stojí za vyskúšanie.
Suroviny
- 500 g gaštanov,
- 2 veľké zemiaky,
- 2,5 l mäsového vývaru,
- 1 cibuľa posekaná na kocky,
- 1 PL masla,
- 1 šálka mlieka,
- 1 bobkový list,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ.
- čierne korenie.
Postup
Gaštany ošúpte a nakrátko vložte do vriacej vody, sceďte a očistite od tenkej kožky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zemiaky a gaštany uvarte vo vývare. Cibuľku a cesnak krátko opečte a pridajte do vývaru. Ak sú gaštany a zemiaky uverené, všetko zlejte do mixéra a vymixujte dohladka. Túto zmes vlejte do hrnca, pridajte mlieko, čierne korenie, bobkový list a ešte raz prevarte. Na záver dosoľte.