Polievka z čerstvého hrášku
foto: istockphoto.com
V záhradách už nájdeme čerstvý voňavý hrášok. Príprava krémovej polievky z neho zaberie naozaj len pár minút. Doprajte si ju aj v lete teplú, dochutenú tekvicovým olejom či gréckym jogurtom.
Suroviny
- 500 g čerstvý hrášok,
- 1 menšia cibuľa,
- 250 ml zeleninového vývaru,
- soľ podľa chuti,
- 3 PL grécky jogurt,
- 1 PL tekvicového oleja,
- štipka mletého čierneho korenia.
Postup
Hrášok očistíme, zalejeme vodou a dáme variť. Keď polievka zovrie dochutíme ju soľou, korením a varíme, kým hrášok úplne zmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom.
Pridáme zeleninový vývar a povaríme ešte 5 - 10 minút. Pri podávaní môžeme polievku dozdobiť lyžičkou gréckeho jogurtu či tekvicového oleja. Dobrú chuť!