Polievka z čerstvého hrášku

Iveta Škrabáková | 7. jún 2019
hrach, mladý, zelený, hrášok, železo, bielkoviny, bez lepku, vegetarián

V záhradách už nájdeme čerstvý voňavý hrášok. Príprava krémovej polievky z neho zaberie naozaj len pár minút. Doprajte si ju aj v lete teplú, dochutenú tekvicovým olejom či gréckym jogurtom.

Suroviny

  • 500 g čerstvý hrášok,
  • 1 menšia cibuľa,
  • 250 ml zeleninového vývaru,
  • soľ podľa chuti,
  • 3 PL grécky jogurt,
  • 1 PL tekvicového oleja,
  • štipka mletého čierneho korenia.

Postup

Hrášok očistíme, zalejeme vodou a dáme variť. Keď polievka zovrie dochutíme ju soľou, korením a varíme, kým hrášok úplne zmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom.

Pridáme zeleninový vývar a povaríme ešte 5 - 10 minút. Pri podávaní môžeme polievku dozdobiť lyžičkou gréckeho jogurtu či tekvicového oleja. Dobrú chuť!