Thajská kuracia polievka

Lucia Gáborová | 4. december 2019
polievka, chutná, zdravá, fit, zdravie, recept, domáca, thajská, kuracia,

Thajské jedlá sa vyznačujú nutrične bohatými surovinami a výraznou, pikantnou chuťou. Táto polievka je skvelým posilňovačom imunity, je ideálnym bojovníkom do chrípkového upršaného počasia a varí sa prakticky sama.

Suroviny

  • 5 kuracích stehien, bez kože a vykostených (voliteľné, 2 kuracie prsia),
  • 6 šálok kuracieho vývaru, bez tuku,
  • 1 plechovka kokosového mlieka (plnotučné),
  • 1 ČL morskej soli,
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia,
  • 4 ČL strúhaného zázvoru,
  • 1 ČL červenej kari pasty,
  • 1 paprička jalapeños,
  • 1 červená paprika, vyčistená a nakrájaná na kocky,
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky,
  • 3 mrkvy, nakrájané na plátky,
  • 1 veľký zemiak nakrájaný na malé kocky,
  • šťava z 1 limetky,
  • 1/4 šálky čerstvo nasekanej koriandrovej vňate.

Postup

  1. Do hrnca dajte všetky ingrediencie okrem koriandra. Prikryte a varte na nízkej teplote 2-3 hodiny.
  2. Keď je mäso mäkké, vyberte ho z polievky a po vychladnutí pokrájajte nadrobno. Vráťte do polievky a pridajte aj nasekaný koriander.
  3. Premiešajte polievku a servírujte. Môžete pridať ryžové rezance.  

ENERGETICKÁ HODNOTA:

6 porcií celkom 8202 kj = 1960 kcal

1 porcia: 327 kcal  

Bielkoviny: 16 g

Sacharidy: 30 g

Tuky: 8 g

Vláknina: 4,6 g