Thajská kuracia polievka
foto: istockphoto.com
Thajské jedlá sa vyznačujú nutrične bohatými surovinami a výraznou, pikantnou chuťou. Táto polievka je skvelým posilňovačom imunity, je ideálnym bojovníkom do chrípkového upršaného počasia a varí sa prakticky sama.
Suroviny
- 5 kuracích stehien, bez kože a vykostených (voliteľné, 2 kuracie prsia),
- 6 šálok kuracieho vývaru, bez tuku,
- 1 plechovka kokosového mlieka (plnotučné),
- 1 ČL morskej soli,
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia,
- 4 ČL strúhaného zázvoru,
- 1 ČL červenej kari pasty,
- 1 paprička jalapeños,
- 1 červená paprika, vyčistená a nakrájaná na kocky,
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky,
- 3 mrkvy, nakrájané na plátky,
- 1 veľký zemiak nakrájaný na malé kocky,
- šťava z 1 limetky,
- 1/4 šálky čerstvo nasekanej koriandrovej vňate.
Postup
- Do hrnca dajte všetky ingrediencie okrem koriandra. Prikryte a varte na nízkej teplote 2-3 hodiny.
- Keď je mäso mäkké, vyberte ho z polievky a po vychladnutí pokrájajte nadrobno. Vráťte do polievky a pridajte aj nasekaný koriander.
- Premiešajte polievku a servírujte. Môžete pridať ryžové rezance.
ENERGETICKÁ HODNOTA:
6 porcií celkom 8202 kj = 1960 kcal
1 porcia: 327 kcal
Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 8 g
Vláknina: 4,6 g