Pikantná kokosová polievka s rybou

Nela Mirič | 25. január 2017
Pikantná  kokosová polievka s rybou

Pikantná chuť v kombinácii s jemne sladkastým kokosovým mliekom bude zážitkom pre chuťové bunky.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 600 ml rybieho vývaru
  • 600 ml kokosového mlieka
  • 300 g tresky bez kože, pokrájanej na kúsky
  • 1 PL arašidového oleja
  • 2 PL thajskej zelenej kari pasty
  • 1 červenú papriku pokrájanú nadrobno
  • 2 PL rybej omáčky
  • 2 PL posekaného čerstvého koriandra
  • 3 PL hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
  • 3 mladé cibuľky
  • niekoľko lístkov bazalky

Postup

  1. Vo veľkom woku alebo hrnci zahrejte arašidový olej.
  2. Pridajte zelenú kari pastu a pokrájanú červenú papriku a 1 minútu opražte.
  3. Do woku prilejte kokosové mlieko, rybí vývar, rybiu omáčku a priveďte do varu.
  4. Pridajte kúsky ryby, hrášok (hrášok môžete predtým krátko povariť v pare), posekaný koriander,  na kúsky nakrájanú mladú cibuľku, bazalkové lístky a všetko spolu povarte cca 8 minút. Ihneď podávajte.