Pikantná kokosová polievka s rybou
foto: istockphoto.com
Pikantná chuť v kombinácii s jemne sladkastým kokosovým mliekom bude zážitkom pre chuťové bunky.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 600 ml rybieho vývaru
- 600 ml kokosového mlieka
- 300 g tresky bez kože, pokrájanej na kúsky
- 1 PL arašidového oleja
- 2 PL thajskej zelenej kari pasty
- 1 červenú papriku pokrájanú nadrobno
- 2 PL rybej omáčky
- 2 PL posekaného čerstvého koriandra
- 3 PL hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
- 3 mladé cibuľky
- niekoľko lístkov bazalky
Postup
- Vo veľkom woku alebo hrnci zahrejte arašidový olej.
- Pridajte zelenú kari pastu a pokrájanú červenú papriku a 1 minútu opražte.
- Do woku prilejte kokosové mlieko, rybí vývar, rybiu omáčku a priveďte do varu.
- Pridajte kúsky ryby, hrášok (hrášok môžete predtým krátko povariť v pare), posekaný koriander, na kúsky nakrájanú mladú cibuľku, bazalkové lístky a všetko spolu povarte cca 8 minút. Ihneď podávajte.