Rybacia krémová polievka so zeleninou
foto: istockphoto.com
Elegantná polievka na sviatočné dni.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 1,2 l rybacieho vývaru z kapra
- 150 g mäsa z kapra
- 50 g hladkej múky
- 100 ml sladkej smotany
- 100 g masla
- 120 g strúhaného zeleru
- 50 strúhaného petržlenu
- 150 g strúhanej mrkvy
- pažítka na ozdobu
- soľ, muškátový oriešok, čierne korenie
Postup
- V hrnci rozpustite maslo – cca polovicu z celkového množstva, za stáleho miešania pridajte múku a urobte svetlú zásmažku. Zásmažku zalejte teplým rybacím vývarom, pridajte malé množstvo strúhaného muškátového orieška a metličkou premiešajte.
- Nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu opečte na panvici na zvyšku masla, pridajte k polievke. Priveďte do varu, potom plameň stíšte a varte cca 15 min.
- Pridajte na malé kúsky nakrájané mäso z kapra, premiešajte a varte spolu ešte cca 10 minút na miernom ohni.
- Odstavte z ohňa, ochuťte soľou a mletým korením, primiešajte sladkú smotanu.
- Ozdobte pažítkou alebo krutónmi opečeného chleba.