Rybacia krémová polievka so zeleninou

Rybacia krémová polievka so zeleninou

21.12.2016 v kategórii Polievky , autor Nela Mirič foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Elegantná polievka na sviatočné dni.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 1,2 l rybacieho vývaru z kapra
  • 150 g mäsa z kapra
  • 50 g hladkej múky
  • 100 ml sladkej smotany
  • 100 g masla
  • 120 g strúhaného zeleru
  • 50 strúhaného petržlenu
  • 150 g strúhanej mrkvy
  • pažítka na ozdobu
  • soľ,  muškátový oriešok, čierne korenie

Postup

  1. V hrnci rozpustite maslo – cca polovicu z celkového množstva, za stáleho miešania pridajte múku a urobte svetlú zásmažku. Zásmažku zalejte teplým rybacím vývarom, pridajte malé množstvo strúhaného muškátového orieška a metličkou premiešajte.
  2. Nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu opečte na panvici na zvyšku masla, pridajte k polievke. Priveďte do varu, potom plameň stíšte a varte cca 15 min.
  3. Pridajte na malé kúsky nakrájané mäso z kapra, premiešajte a varte spolu ešte cca 10 minút na miernom ohni. 
  4. Odstavte z ohňa, ochuťte soľou a mletým korením, primiešajte sladkú smotanu.
  5. Ozdobte pažítkou alebo krutónmi opečeného chleba.

Komentáre