Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Iveta Škrabáková | 26. marec 2019
polievka z medvedieho cesnaku, jar, zdravá polievka, vitamíny

Obdobie Medvedieho cesnaku je tu! Využite tento zelený zázrak prírody plný vitamínov a živín na chutnú polievku. Príprava je rýchla a jednoduchá.

Suroviny

pre 4 osoby:

  • 2 väčšie zemiaky,
  • 2 hrste medvedieho cesnaku,
  • hrsť mrazeného hrachu,
  • 1 menšia cibuľa,
  • 1 PL olivový alebo tekvicový olej,
  • soľ,
  • štipka kurkumy alebo chilli,
  • riedky biely jogurt.

Voliteľné: parmezán, mozzarella.

Postup

V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájaný alebo nastrúhaný zemiak, hrach a nasekaný medvedí cesnak. Obsah zalejeme vodou tak, aby bolo všetko zakryté. Osolíme, okorením a za občasného miešania varíme cca 15 – 20 minút, kým zmäknú zemiaky.

Ak máme dostatočne výkonný mixér, môžeme celý obsah po uvarení rozmixovať v ňom, ak nie použijeme ponorný mixér a rozmixujeme dohladka. Podľa chuti si pridáme soľ, korenie, polievku môžete tiež doriediť vodou, alebo bielym jogurtom, záleží akú hustú máte radi. Takto pripravený krém naservírujeme do tanierov a môžeme dozdobiť kúskami parmezánu alebo mozzarelly.

Dobrú chuť!