Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Obdobie Medvedieho cesnaku je tu! Využite tento zelený zázrak prírody plný vitamínov a živín na chutnú polievku. Príprava je rýchla a jednoduchá.
Suroviny
pre 4 osoby:
- 2 väčšie zemiaky,
- 2 hrste medvedieho cesnaku,
- hrsť mrazeného hrachu,
- 1 menšia cibuľa,
- 1 PL olivový alebo tekvicový olej,
- soľ,
- štipka kurkumy alebo chilli,
- riedky biely jogurt.
Voliteľné: parmezán, mozzarella.
Postup
V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájaný alebo nastrúhaný zemiak, hrach a nasekaný medvedí cesnak. Obsah zalejeme vodou tak, aby bolo všetko zakryté. Osolíme, okorením a za občasného miešania varíme cca 15 – 20 minút, kým zmäknú zemiaky.
Ak máme dostatočne výkonný mixér, môžeme celý obsah po uvarení rozmixovať v ňom, ak nie použijeme ponorný mixér a rozmixujeme dohladka. Podľa chuti si pridáme soľ, korenie, polievku môžete tiež doriediť vodou, alebo bielym jogurtom, záleží akú hustú máte radi. Takto pripravený krém naservírujeme do tanierov a môžeme dozdobiť kúskami parmezánu alebo mozzarelly.
Dobrú chuť!
Medvedí cesnak je tu! Skúste túto tinktúru.