Špargľová polievka s mätou

Nela Mirič | 23. marec 2017
Špargľová polievka s mätou

Špeciálna chuť špeciálnej polievky...

Suroviny

(pre 4 osoby)

  •  400 g zelenej špargle
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ cibule
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 3 šálky zeleninového vývaru soľ korenie
  • 1 šálka gréckeho jogurtu
  • lístky čerstvej mäty

Postup

  1.  Špargľu umyte, odrežte tvrdé konce a uvarte ju v pare.
  2. V hrnci zahrejte olej a maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a osmažte ju dosklovita.
  3. Pridajte na kúsky nakrájanú uvarenú špargľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, 2 lístky mäty, zalejte zeleninovým vývarom a nechajte prejsť varom.