Studená polievka z červenej repy a uhorky s kôprom

Redakcia | 23. máj 2017
Studená polievka z červenej repy a uhorky s kôprom

Suroviny

pre 2 osoby

  • 4 ks červenej repy
  • 1 uhorka
  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • viazanička kôpru
  • ½ strúčika cesnaku
  • 2 PL octu
  • 1 PL cukru
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

1. Červenú repu ošúpte a varte v osolenej vode 40 minút. Nakrájajte ju na malé kocky.

2. Šalátovú uhorku ošúpte. Pozdĺžne ju prekrojte, odstráňte z nej semienka a nakrájajte ju na malé kocky.

3. Polovicu uhorkových kociek rozmixujte s vývarom, octom, roztlačeným cesnakom a cukrom.

4. Pridajte soľ, čierne korenie. Premiešajte s červenou repou, zostatkom nakrájanej uhorky, smotanou a jogurtom. Takto pripravenú polievku nechajte chladiť 1 – 2 hodiny v chladničke.

5. Pred podávaním ozdobte kôprom.