Studená uhorková polievka

Nela Mirič | 1. august 2017
Studená uhorková polievka

Táto osviežujúca polievka vám v lete naozaj ulahodí...

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 5 ks šalátových uhoriek
  • 800 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL cukru
  • 1 viazanička kôprovej vňate
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja

Postup

  1. Uhorky očistite. 3 uhorky postrúhajte nahrubo na strúhadle, 2 zvyšné uhorky pokrájate na malé kocky.
  2. Postrúhané uhorky rozmixujte v mixéri spolu s jogurtom, soľou, roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a čerstvo namletým čiernym korením.
  3. K rozmixovanej polievke pridajte uhorky pokrájané na kocky, posekanú kôprovú vňať a olivový olej, premiešajte a nechajte cca 2 hodiny v chladničke vychladiť.
  4. Podávajte ozdobené čerstvou kôprovou vňaťou.