Studená uhorková polievka
foto: istockphoto.com
Táto osviežujúca polievka vám v lete naozaj ulahodí...
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 5 ks šalátových uhoriek
- 800 g gréckeho bieleho jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL cukru
- 1 viazanička kôprovej vňate
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja
Postup
- Uhorky očistite. 3 uhorky postrúhajte nahrubo na strúhadle, 2 zvyšné uhorky pokrájate na malé kocky.
- Postrúhané uhorky rozmixujte v mixéri spolu s jogurtom, soľou, roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a čerstvo namletým čiernym korením.
- K rozmixovanej polievke pridajte uhorky pokrájané na kocky, posekanú kôprovú vňať a olivový olej, premiešajte a nechajte cca 2 hodiny v chladničke vychladiť.
- Podávajte ozdobené čerstvou kôprovou vňaťou.