Pšenový nákyp s tvarohom a ovocím

Iveta Škrabáková | 21. marec 2019
pšenový nákyp

Pšenový nákyp je vhodnou voľbou na obed, alebo v menšom množstve i na raňajky.

Suroviny

  • 400 g pšeno,
  • 600 ml mandľové mlieko,
  • 1 PL stévia,
  • 1 vajce,
  • 1 vanilkový struk,
  • 1 hrnček lesného ovocia.

Na plnku:

  • 500 g nízkotučný tvaroh,
  • 1 vajce,
  • kôra z jedného citróna,
  • 2 PL stévia,
  • štipka škorice,
  • štipka soli.

Postup

Umyté pšeno si uvaríme s mliekom, stéviou a trochou vanilkovej dužiny, cca 15 minút. Do vychladnutého pšena vmiešame jedno vajce. Na plnku si spolu zmiešame tvaroh so štipkou soli, stéviou, štipkou škorice, vanilkou, vajíčkom a citrónovou kôrou. Do zapekacej misy vylejeme polovicu pšena, na to navrstvíme tvarohový krém, ovocie a zakryjeme druhou polovicou pšenovej zmesi. Posypeme ešte trochou ovocia prípadne mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre cca 30 minút na 170°C. Po vychladnutí podávame, milovníci sladkého si môžu prípadne nákyp ešte dochutiť sirupom z agáve, či extra ovocím. Dobrú chuť!