Pšenový nákyp s tvarohom a ovocím
Pšenový nákyp je vhodnou voľbou na obed, alebo v menšom množstve i na raňajky.
Suroviny
- 400 g pšeno,
- 600 ml mandľové mlieko,
- 1 PL stévia,
- 1 vajce,
- 1 vanilkový struk,
- 1 hrnček lesného ovocia.
Na plnku:
- 500 g nízkotučný tvaroh,
- 1 vajce,
- kôra z jedného citróna,
- 2 PL stévia,
- štipka škorice,
- štipka soli.
Postup
Umyté pšeno si uvaríme s mliekom, stéviou a trochou vanilkovej dužiny, cca 15 minút. Do vychladnutého pšena vmiešame jedno vajce. Na plnku si spolu zmiešame tvaroh so štipkou soli, stéviou, štipkou škorice, vanilkou, vajíčkom a citrónovou kôrou. Do zapekacej misy vylejeme polovicu pšena, na to navrstvíme tvarohový krém, ovocie a zakryjeme druhou polovicou pšenovej zmesi. Posypeme ešte trochou ovocia prípadne mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre cca 30 minút na 170°C. Po vychladnutí podávame, milovníci sladkého si môžu prípadne nákyp ešte dochutiť sirupom z agáve, či extra ovocím. Dobrú chuť!
Fit muffiny s jablkom, orechmi a ovsenými vločkami