Šalát s jablkom a vlašskými orechmi

Redakcia | 4. november 2019
šalát, fit, mňam, recept, zdravie, výživa, strava, zdravá, diéta,

Kto povedal, že šalát = zelenina? Tento chutný výtvor vás presvedčí o opaku!

Suroviny

  • 1 hrsť čerstvého baby špenátu,
  • 1 hrsť mladých listov červenej repy,
  • 1 hrsť rukoly
  • ½ väčšieho červeného jablka,
  • 1 hrsť vlašských orechov,
  • hrsť semienok granátového jablka,
  • šťava z ¼ citróna,
  • ½  ČL jablčného octu,

Postup

Do misy vložíme všetku listovú zeleninu premiešame a premiestnime do taniera. Nakrájame si jablko a poukladáme ho na zmes šalátu.

Posypeme semienkami granátového jablka a vlašskými orechmi. Pripravíme si zálievku zmiešaním citrónovej šťavy, jablčného octu a nalejeme ju na šalát. Pokvapkáme trochou balzamika a môžeme podávať.

ENERGETICKÁ HODNOTA

  • Celkom : 830 KJ = 198 kcal
  • Bielkoviny: 5 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 13 g
  • Vláknina: 5 g