Šalát s jablkom a vlašskými orechmi
foto: istockphoto.com
Kto povedal, že šalát = zelenina? Tento chutný výtvor vás presvedčí o opaku!
Suroviny
- 1 hrsť čerstvého baby špenátu,
- 1 hrsť mladých listov červenej repy,
- 1 hrsť rukoly
- ½ väčšieho červeného jablka,
- 1 hrsť vlašských orechov,
- hrsť semienok granátového jablka,
- šťava z ¼ citróna,
- ½ ČL jablčného octu,
Postup
Do misy vložíme všetku listovú zeleninu premiešame a premiestnime do taniera. Nakrájame si jablko a poukladáme ho na zmes šalátu.
Posypeme semienkami granátového jablka a vlašskými orechmi. Pripravíme si zálievku zmiešaním citrónovej šťavy, jablčného octu a nalejeme ju na šalát. Pokvapkáme trochou balzamika a môžeme podávať.
ENERGETICKÁ HODNOTA
- Celkom : 830 KJ = 198 kcal
- Bielkoviny: 5 g
- Sacharidy: 20 g
- Tuky: 13 g
- Vláknina: 5 g