Makové sušienky

Redakcia | 8. apríl 2022
mak, makové sušienky, recept, recept sušienky

Suroviny

  • 180 g hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL mlieka
  • kôra z ½ chemicky neošetreného citróna
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 2 ½ hrnčeka hladkej múky
  • ¼ hrnčeka nemletého maku

Postup

1. Vo veľkej mise zmiešajte maslo s cukrom, kým nevznikne ľahká, nadýchaná hmota. Pridajte vajce, mlieko, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Postupne pridávajte múku a dobre premiešajte. Na záver pridajte mak. Hotové cesto vyformujte do dvoch valcov a každý z nich zabaľte do papiera na pečenie. Odložte na hodinu do chladničky.

2. Rúru predhrejte na 180 °C. Valce vytiahnite z chladničky a nožom nakrájajte na kolieska. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečte približne 10 - 12 minút alebo doružova. Po upečení preložte na mriežku a nechajte vychladnúť. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe