Makové sušienky
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 180 g hrnčeka zmäknutého masla
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL mlieka
- kôra z ½ chemicky neošetreného citróna
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 2 ½ hrnčeka hladkej múky
- ¼ hrnčeka nemletého maku
Prečítajte si tiež:
Famózny čokoládovo- pomarančový cheesecake
Postup
1. Vo veľkej mise zmiešajte maslo s cukrom, kým nevznikne ľahká, nadýchaná hmota. Pridajte vajce, mlieko, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Postupne pridávajte múku a dobre premiešajte. Na záver pridajte mak. Hotové cesto vyformujte do dvoch valcov a každý z nich zabaľte do papiera na pečenie. Odložte na hodinu do chladničky.
2. Rúru predhrejte na 180 °C. Valce vytiahnite z chladničky a nožom nakrájajte na kolieska. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečte približne 10 - 12 minút alebo doružova. Po upečení preložte na mriežku a nechajte vychladnúť. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe