Tekvicový cheesecake podľa Diany Hô Chí
Zdravý sladký recept do FIT cukrárne pre vás pripravila skupinová trénerka Diana Hô Chí. Máte aj vy osvedčený sladký FIT recept? Postnite ho na instagram, otagujte hashtagom #fitstyl_magazine.
Suroviny
NA KORPUS:
- 100 g vločiek,
- 100 g vlašských orechov,
- 1 banán,
- 2 PL kokosového oleja + na potretie formy,
- škorica,
- trošku vody.
NA PLNKU:
- 200 g tekvicového pyré (z hokkaido tekvice),
- trošku olivového oleja (na prípravu pyré),
- 250 g nízkotučného jemného tvarohu,
- 250 g mascarpone,
- 1 vajíčko,
- 1 žĺtok,
- vanilková aróma,
- 1 PL medu,
- 1,5 PL kokosového cukru.
Postup
Tekvicu vydlabeme, pokrájame, zbavíme šupy a chvíľku opečieme na troške olivového oleja. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Po dovarení zlejeme vodu, tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.
Korpus: Vločky a orechy rozmixujeme: banán roztlačíme vidličkou a pridáme vločkovo-orechovú zmes, kokosový olej, škoricu a trošku vody. Poriadne premiešame, vznikne nám lepivé cesto. Tortovú formu s priemerom 16 cm vytrieme kokosovým olejom. Cesto rovnomerne utlačíme do formy tak, aby bolo po bokoch formy. Dáme na 10 min. predpiecť na 200 oC.
Plnka: Do tekvicového pyré pridáme mascarpone, tvaroh, med a rozmixujeme. Primiešame vajíčko, žĺtok, kokosový cukor, med a vanilkovú arómu. Všetko dobre zmiešame a vylejeme na predpečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 180 oC a pečieme ďalších 50 minút. Po dopečení necháme pri pootvorených dvierkach vychladnúť a ešte dáme hotový koláč do chladničky na niekoľko hodín.