Tekvicový cheesecake podľa Diany Hô Chí

Diana Hô Chí | 15. Jan 2020
cheesecake, mňam, fit, recept, fitness, tekvicový, koláč, zdravie, chudnutie, diéta, čo upiecť, recepty
foto: Marek Pavlásek

Zdravý sladký recept do FIT cukrárne pre vás pripravila skupinová trénerka Diana Hô Chí. Máte aj vy osvedčený sladký FIT recept? Postnite ho na instagram, otagujte hashtagom #fitstyl_magazine. Vybraný recept odmeníme BILLA poukážkou v hodnote 20 Eur.

Suroviny

NA KORPUS:

  • 100 g vločiek,
  • 100 g vlašských orechov,
  • 1 banán,
  • 2 PL kokosového oleja + na potretie formy,
  • škorica,
  • trošku vody.

NA PLNKU:

  • 200 g tekvicového pyré (z hokkaido tekvice),
  • trošku olivového oleja (na prípravu pyré),
  • 250 g nízkotučného jemného tvarohu,
  • 250 g mascarpone,
  • 1 vajíčko,
  • 1 žĺtok,
  • vanilková aróma,
  • 1 PL medu,
  • 1,5 PL kokosového cukru.

Postup

Tekvicu vydlabeme, pokrájame, zbavíme šupy a chvíľku opečieme na troške olivového oleja. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Po dovarení zlejeme vodu, tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.

Korpus: Vločky a orechy rozmixujeme: banán roztlačíme vidličkou a pridáme vločkovo-orechovú zmes, kokosový olej, škoricu a trošku vody. Poriadne premiešame, vznikne nám lepivé cesto. Tortovú formu s priemerom 16 cm vytrieme kokosovým olejom. Cesto rovnomerne utlačíme do formy tak, aby bolo po bokoch formy. Dáme na 10 min. predpiecť na 200 oC.

Plnka: Do tekvicového pyré pridáme mascarpone, tvaroh, med a rozmixujeme. Primiešame vajíčko, žĺtok, kokosový cukor, med a vanilkovú arómu. Všetko dobre zmiešame a vylejeme na predpečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 180 oC a pečieme ďalších 50 minút. Po dopečení necháme pri pootvorených dvierkach vychladnúť a ešte dáme hotový koláč do chladničky na niekoľko hodín.