Tekvicový cheesecake podľa Diany Hô Chí
![cheesecake, mňam, fit, recept, fitness, tekvicový, koláč, zdravie, chudnutie, diéta, čo upiecť, recepty](https://fitastyl.sk/fileadmin/thumbs/625x300-out/thumbs/630x300-out/user_upload/FIT_IVET_JANUAR/cheesecakee.jpg)
Zdravý sladký recept do FIT cukrárne pre vás pripravila skupinová trénerka Diana Hô Chí. Máte aj vy osvedčený sladký FIT recept? Postnite ho na instagram, otagujte hashtagom #fitstyl_magazine.
Suroviny
NA KORPUS:
- 100 g vločiek,
- 100 g vlašských orechov,
- 1 banán,
- 2 PL kokosového oleja + na potretie formy,
- škorica,
- trošku vody.
NA PLNKU:
- 200 g tekvicového pyré (z hokkaido tekvice),
- trošku olivového oleja (na prípravu pyré),
- 250 g nízkotučného jemného tvarohu,
- 250 g mascarpone,
- 1 vajíčko,
- 1 žĺtok,
- vanilková aróma,
- 1 PL medu,
- 1,5 PL kokosového cukru.
Postup
Tekvicu vydlabeme, pokrájame, zbavíme šupy a chvíľku opečieme na troške olivového oleja. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Po dovarení zlejeme vodu, tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré a necháme vychladnúť.
Korpus: Vločky a orechy rozmixujeme: banán roztlačíme vidličkou a pridáme vločkovo-orechovú zmes, kokosový olej, škoricu a trošku vody. Poriadne premiešame, vznikne nám lepivé cesto. Tortovú formu s priemerom 16 cm vytrieme kokosovým olejom. Cesto rovnomerne utlačíme do formy tak, aby bolo po bokoch formy. Dáme na 10 min. predpiecť na 200 oC.
Plnka: Do tekvicového pyré pridáme mascarpone, tvaroh, med a rozmixujeme. Primiešame vajíčko, žĺtok, kokosový cukor, med a vanilkovú arómu. Všetko dobre zmiešame a vylejeme na predpečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 180 oC a pečieme ďalších 50 minút. Po dopečení necháme pri pootvorených dvierkach vychladnúť a ešte dáme hotový koláč do chladničky na niekoľko hodín.