Ľahké fit tiramisu (aj pre celiatikov)

Iveta Škrabáková | 12. marec 2019
Zravá a fit verzia obľúbeného dezertu Tiramisu

Tradičnú taliansku dobrotu, tiramisu, už pozná zrejme každý z nás. Lahodná kombinácia piškót, kávy, mascarpone a cukru poteší každý maškrtný jazýček. Čo ale ak patríte do skupiny, ktorá si stráži váhu alebo sa vyhýba cukru a tuku? Máme pre vás riešenie v podobe výmeny nezdravších ingrediencií za zdravé. Nebojte sa ale, skvelá chuť ostáva a príprava je maximálne jednoduchá.

Suroviny

  • 1 balíček celozrnných alebo bezlepkových (pre celiatikov) piškót
  • 500 g jemného tvarohu (môžeme použiť napríklad jeden nízkotučný a jeden polotučný)
  • 100 ml kávy
  • Stévia alebo erythrit (alebo iné zdravšie sladidlo, ktoré používate)
  • Kakao na posypanie

Postup

Najprv si uvaríme silnú kávu, v ktorej piškóty zo spodnej časti jemne namáčame. Nenamočte ich príliš, inak by bol dezert premočený. Namočené piškóty postupne vkladáme na dno nádoby, napríklad klasickej tortovej alebo sklenenej formy. Do tvarohov pridáme sladidlo a vymiešame dohladka.

Voňavé muffiny z jabĺčok
Prečítajte si tiež:

Voňavé muffiny z jabĺčok

Polovicu vzniknutého krému natrieme na piškóty, prikryjeme ďalšou vrstvou piškót. Zvyšný tvarohový krém rozotrieme na piškóty a posypeme iba zľahka troškou kakaa. Zvyšné kakao nasypeme najlepšie cez sitko až po stuhnutí dezertu, ktorý by mal odpočívať v chladničke ideálne cez noc. Takto pripravené tiramisu nakrájame (napríklad na kocky) a podávame. Dobrú chuť!