Slané fit vafle z paštrnáku (bez múky)

Iveta Škrabáková | 30. apríl 2019
waffle, wafle, vafle, paštrnák, slané, mňam, večera, fit, obed, raňajky, jedlo,  zdravé jedlo, fitness, lowcarb, bezlepku

Ako si urobiť z raňajok večeru? Namiesto sladkých vaflí si pripravte slané, z chutnej koreňovej zeleniny, paštrnáku.

Suroviny

  • 2 väčšie paštrnáky,
  • 1 vajce,
  • 3 PL nasekanej pažítky,
  • ½ PL extra panenského olivového oleja,
  • ¼ ČL sušeného cesnaku,
  • soľ, mleté čierne korenie.

Na dochutenie:

  • biely grécky jogurt,
  • nasekaná pažítka,
  • vypečené prosciutto.

Postup

Paštrnák si nastrúhame najemno. Na stredný plameň si dáme panvicu s olivovým olejom, na ktorý po jeho zohriatí dáme nastrúhaný paštrnák, ochutíme cesnakom, soľou a mletým čiernym korením. Zakryjeme pokrievkou a varíme cca 5 minút, kým paštrnák zmäkne.

Takto pripravený paštrnák pridáme do misy s vajíčkom a pažítkou. Rozohriaty vaflovač postriekame sprejom na pečenie a lyžicou naň dávame paštrnákové cesto. Pečieme štandardne, ako klasické vafle. Hotové vafle môžeme dochutiť gréckym jogurtom, pažítkou a vypečenými hoblinami prosciutta. Dobrú chuť!