Slané fit vafle z paštrnáku (bez múky)
Ako si urobiť z raňajok večeru? Namiesto sladkých vaflí si pripravte slané, z chutnej koreňovej zeleniny, paštrnáku.
Suroviny
- 2 väčšie paštrnáky,
- 1 vajce,
- 3 PL nasekanej pažítky,
- ½ PL extra panenského olivového oleja,
- ¼ ČL sušeného cesnaku,
- soľ, mleté čierne korenie.
Na dochutenie:
- biely grécky jogurt,
- nasekaná pažítka,
- vypečené prosciutto.
Postup
Paštrnák si nastrúhame najemno. Na stredný plameň si dáme panvicu s olivovým olejom, na ktorý po jeho zohriatí dáme nastrúhaný paštrnák, ochutíme cesnakom, soľou a mletým čiernym korením. Zakryjeme pokrievkou a varíme cca 5 minút, kým paštrnák zmäkne.
Takto pripravený paštrnák pridáme do misy s vajíčkom a pažítkou. Rozohriaty vaflovač postriekame sprejom na pečenie a lyžicou naň dávame paštrnákové cesto. Pečieme štandardne, ako klasické vafle. Hotové vafle môžeme dochutiť gréckym jogurtom, pažítkou a vypečenými hoblinami prosciutta. Dobrú chuť!