Kuracie prsia s pomarančom a zázvorom
foto: istockphoto.com
Kuracie prsia často pripravujeme s rôznymi slanými omáčkami či zeleninou. Prekvapte doma trochou nevšednosti a vyskúšajte k mäsku tentoraz pridať osviežujúcu chuť pomaranča a zázvoru.
Suroviny
- 2 ks kuracích pŕs,
- 2 cm zázvoru,
- hrsť čerstvej pažítky alebo jarnej cibuľky,
- 200 ml pomarančovej šťavy s dužinou,
- ½ cibule,
- soľ,
- 1 PL olivového oleja,
- mleté čierne korenie,
- korenie na grilované mäso,
- ½ pomaranča na dozdobenie.
Postup
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Vložíme ich do skleného pekáča alebo zapekacej misy. Zázvor očistíme a nastrúhame, cibuľku si nakrájame najemno a obomi posypeme plátky mäsa, polejeme olejom, pomarančovou šťavou, okoreníme a osolíme podľa chuti.
Dáme piecť zakryté alobalom na 15 minút, odkryjeme a dopekáme do chrumkava ešte 20 minút. Hotové mäso ozdobíme nasekanou pažítkou a plátkami pomaranča. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo varenou quinoou.