Kuracie prsia s pomarančom a zázvorom

Iveta Škrabáková | 28. február 2020
kuracie prsia na sladko, zázvor, pomaranč, svieže, fit, varenie, recepty, fitastyl.sk, chudnutie, diéta, zdravie, životný štýl

Kuracie prsia často pripravujeme s rôznymi slanými omáčkami či zeleninou. Prekvapte doma trochou nevšednosti a vyskúšajte k mäsku tentoraz pridať osviežujúcu chuť pomaranča a zázvoru.

Suroviny

  • 2 ks kuracích pŕs,
  • 2 cm zázvoru,
  • hrsť čerstvej pažítky alebo jarnej cibuľky,
  • 200 ml pomarančovej šťavy s dužinou,
  • ½ cibule,
  • soľ,
  • 1 PL olivového oleja,
  • mleté čierne korenie,
  • korenie na grilované mäso,
  • ½ pomaranča na dozdobenie.

Postup

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Vložíme ich do skleného pekáča alebo zapekacej misy. Zázvor očistíme a nastrúhame, cibuľku si nakrájame najemno a obomi posypeme plátky mäsa, polejeme olejom, pomarančovou šťavou, okoreníme a osolíme podľa chuti.

Dáme piecť zakryté alobalom na 15 minút, odkryjeme a dopekáme do chrumkava ešte 20 minút. Hotové mäso ozdobíme nasekanou pažítkou a plátkami pomaranča. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou alebo varenou quinoou.