FIT pizza z karfiolu
Skúšali ste už karfiolovú pizzu? Je to síce o niečo zdĺhavejšie ako len vložiť do rúry pizzu z krabice, ktorú ste kúpili v obchode, no verte, výsledok stojí za to. A navyše je zdravý!
Suroviny
- 1 karfiol,
- 2 vajcia,
- ¾ hrnčeka nastrúhanej mozzarelly,
- ½ ČL oregana,
- ½ ČL soli,
- ¼ ČL sušeného mletého cesnaku.
Postup
Karfiol si rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode na 6 – 8 minút. Scedíme, osušíme a popučíme vidličkou alebo rozmixujeme v mixéri na jemnú zmes. V miske si ju zmiešame spolu s mozzarellou, jemne vyšľahanými vajíčkami, oreganom, soľou a cesnakom.
Pripravené cesto rozotrieme na papier na pečenie vo veľkom plechu do okrúhleho tvaru pizze. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 20 minút. Takto pripravené cesto dochutíme ingredienciami na pizzu podľa chuti. Napríklad paradajkový základ, morčacia šunka, syr, rukola a pod. S oblohou dopekáme ďalších 10 minút a podávame.
ENERGETICKÁ HODNOTA
(bez oblohy): Celkom : 562 / 2 porcie
1 porcia : 281 kcal
Bielkoviny: 33 g
Sacharidy: 6,5 g
Tuky: 16,5 g
Vláknina: 3,5 g