Kuracie prsia s hubovou omáčkou
Máte chuť na výborné kuracie prsia v krémovej omáčke, bez zbytočných kalórií? Nech sa páči.
Suroviny
- 4 kuracie prsia,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 zväzok pažítky,
- 200 g čerstvých húb,
- 1 PL solamylu,
- 300 ml nízkotučného mlieka,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Mäso si umyjeme, nakrájame na tenšie plátky, ochutíme soľou korením. Na panvici si zohrejeme olivový olej a prsia opečieme dozlatista z oboch strán a necháme podusiť cca 10 minút. Zatiaľ si očistíme a nakrájame huby. Po 10 minútach prsia vyberieme a do panvice vložíme huby s pažítkou, ktoré smažíme cca 2 až 3 minúty na lyžičke olivového oleja.
Vo vyššom pohári si rozmiešame mlieko so solamylom tak, aby sme nemali v tekutine hrudky a vlejeme ju do panvice. Pridáme kuracie prsia a necháme dovariť ešte aspoň 5 minút na strednej intenzite. Podávame s ryžou basmati, pečenými zemiakmi alebo amarantovými cestovinami. Dobrú chuť.