Kuracie prsia s hubovou omáčkou

Iveta Škrabáková | 2. máj 2019
kuracie mäso, kuracie prsia, obed, huby, omáčka, fit, nizkokaloricke, večera, recept, fit, fitness, ako pripraviť kuracie mäso, kuracina

Máte chuť na výborné kuracie prsia v krémovej omáčke, bez zbytočných kalórií? Nech sa páči.

Suroviny

  • 4 kuracie prsia,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 zväzok pažítky,
  • 200 g čerstvých húb,
  • 1 PL solamylu,
  • 300 ml nízkotučného mlieka,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup

Mäso si umyjeme, nakrájame na tenšie plátky, ochutíme soľou korením. Na panvici si zohrejeme olivový olej a prsia opečieme dozlatista z oboch strán a necháme podusiť cca 10 minút. Zatiaľ si očistíme a nakrájame huby. Po 10 minútach prsia vyberieme a do panvice vložíme huby s pažítkou, ktoré smažíme cca 2 až 3 minúty na lyžičke olivového oleja.

Vo vyššom pohári si rozmiešame mlieko so solamylom tak, aby sme nemali v tekutine hrudky a vlejeme ju do panvice. Pridáme kuracie prsia a necháme dovariť ešte aspoň 5 minút na strednej intenzite. Podávame s ryžou basmati, pečenými zemiakmi alebo amarantovými cestovinami. Dobrú chuť.