Kuracie špízy s tekvicou
foto: istockphoto.com
Čo tak obohatiť obyčajné špízy niečím farebným?
Suroviny
(pre 4 - 6 osôb)
- 3 – 4 kuracie prsia
- 150 g tekvice pokrájanej na kocky
- malé množstvo čerstvého koriandra
- olivový olej
- mletá červená paprika
- 1 hlavička cesnaku
Na marinádu:
- 2 PL arašidového masla (môžete si ho pripraviť aj pomletím arašidov v mixéri na hladkú pastu)
- 1 ČL karí korenia
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- 1 PL sójovej omáčky
- 150 ml hustého bieleho jogurtu
Postup
1. Kuracie mäso osušte, nakrájate na kocky. Z ingrediencií na marinádu ju pripravte – všetko spolu zmiešajte a kuracie kúsky a kocky tekvice nechajte odpočívať v marináde cca 4 hodiny v chladničke.
2. Drevené špajle namočte do vody (alebo suchého bieleho vína) a napichávajte na ne striedavo kúsky mäsa, tekvice, cesnakový strúčik. Špíz pred pečením jemne poprášte červenou paprikou a upečte na grile alebo grilovacej panvici na rastlinnom oleji, ktorý zahrejte na vyššiu teplotu.
3. Podávajte so zeleninovým šalátom.