Kuracie špízy s tekvicou

Nela Mirič | 6. november 2017
Kuracie špízy s tekvicou

Čo tak obohatiť obyčajné špízy niečím farebným?

Suroviny

(pre 4 - 6 osôb)

  • 3 – 4 kuracie prsia
  • 150 g tekvice pokrájanej na kocky
  • malé množstvo čerstvého koriandra
  • olivový olej
  • mletá červená paprika
  • 1 hlavička cesnaku

Na marinádu:

  • 2 PL arašidového masla (môžete si ho pripraviť aj pomletím arašidov v mixéri na hladkú pastu)
  • 1 ČL karí korenia
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 150 ml hustého bieleho jogurtu

Postup

1. Kuracie mäso osušte, nakrájate na kocky. Z ingrediencií na marinádu ju pripravte – všetko spolu zmiešajte a kuracie kúsky a kocky tekvice nechajte odpočívať v marináde cca 4 hodiny v chladničke.

2. Drevené špajle namočte do vody (alebo suchého bieleho vína) a napichávajte na ne striedavo kúsky mäsa, tekvice, cesnakový strúčik. Špíz pred pečením jemne poprášte červenou paprikou a upečte na grile alebo grilovacej panvici na rastlinnom oleji, ktorý zahrejte na vyššiu teplotu.

3. Podávajte so zeleninovým šalátom.