Africká polievka s arašidovým maslom
Čas prípravy: 30 minút. 1 porcia: 1 916 kJ / 458 kcal, z toho 12 g bielkovín, 40 g sacharidov, 24,7 g tukov.
Suroviny
• 1 batát
• 1 menšia červená cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 cm čerstvého zázvoru
• 1 L zeleninového vývaru
• 1 balenie pasírovaných paradajok
• 6 PL arašidového masla
• 1 balenie kokosového mlieka
• Petržlenová vňať
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
1. Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si opražíme na olivovom oleji. Pridáme na malé kúsky nakrájaný batát. Spolu smažíme cca 5 minút.
2. Postupne pridávame roztlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Osmažíme 1 minútu a podlejeme zeleninovým vývarom a pasírovanými paradajkami.
3. Arašidové maslo rozriedime s vodou alebo trochou pasírovaných paradajok či zeleninovým vývarom v malej miske.
4. Po zovretí polievky pridáme arašidové maslo a za stáleho miešania ho vmiešame do polievky. Privedieme polievku do varu a zalejeme kokosovým mliekom.