Africká polievka s arašidovým maslom

Redakcia | 15. február 2022
polievka, africká polievka, recept polievka

Čas prípravy: 30 minút. 1 porcia: 1 916 kJ / 458 kcal, z toho 12 g bielkovín, 40 g sacharidov, 24,7 g tukov.

Suroviny

•    1 batát
•    1 menšia červená cibuľa
•    2 strúčiky cesnaku
•    1 cm čerstvého zázvoru
•    1 L zeleninového vývaru
•    1 balenie pasírovaných paradajok
•    6 PL arašidového masla
•    1 balenie kokosového mlieka
•    Petržlenová vňať
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

1.    Nadrobno nasekanú červenú cibuľu si opražíme na olivovom oleji. Pridáme na malé kúsky nakrájaný batát. Spolu smažíme cca 5 minút.
2.    Postupne pridávame roztlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Osmažíme 1 minútu a podlejeme zeleninovým vývarom a pasírovanými paradajkami.
3.    Arašidové maslo rozriedime s vodou alebo trochou pasírovaných paradajok či zeleninovým vývarom v malej miske.
4.    Po zovretí polievky pridáme arašidové maslo a za stáleho miešania ho vmiešame do polievky. Privedieme polievku do varu a zalejeme kokosovým mliekom.

Talianska polievka Minestrone
Prečítajte si tiež:

Talianska polievka Minestrone