Karfiolová krémová polievka
Bez mlieka, bez mäsa, na vegánsky spôsob :)
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 1 väčší karfiol (alebo 2 menšie)
- 1 cibuľa
- ¼ póru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka cíceru (konzervovaného alebo uvareného)
- 2 stonky rozmarínu
- 3 PL olivového oleja
- 1 šálka kokosového mlieka
- soľ
- 2 ks bobkový list
- biele korenie (čerstvo namleté)
- 1,5 l bio zeleninového vývaru
Postup
1. Karfiol rozoberte na ružičky a namočte na chvíľu do misy so studenou vodou, potom ho ešte opláchnite pod tečúcou vodou.
2. V hrnci zahrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný pór a na plátky nakrájaný cesnak. Všetko za stáleho miešania orestujte.
3. Pridajte karfiol a cícer, bobkový list, vetvičku rozmarínua zalejte zeleninovým vývarom.
4. Prikryte pokrievkou a varte, až kým karfiol nebude uvarený „al dente“.
5. Vyberte rozmarín a bobkové listy, polievku rozmixujte na hladký krém.
6. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a bielym korením.
7. Podávajte s opečenými kúskami chleba.