Karfiolová krémová polievka

Nela Mirič | 24. november 2017
Karfiolová krémová polievka

Bez mlieka, bez mäsa, na vegánsky spôsob :)

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 1 väčší karfiol (alebo 2 menšie)
  • 1 cibuľa
  • ¼ póru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka cíceru (konzervovaného alebo uvareného)
  • 2 stonky rozmarínu
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • soľ
  • 2 ks bobkový list
  • biele korenie (čerstvo namleté)
  • 1,5 l bio zeleninového vývaru

Postup

1. Karfiol rozoberte na ružičky a namočte na chvíľu do misy so studenou vodou, potom ho ešte opláchnite pod tečúcou vodou.

2. V hrnci zahrejte olivový olej, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný pór a na plátky nakrájaný cesnak. Všetko za stáleho miešania orestujte.

3. Pridajte karfiol a cícer, bobkový list, vetvičku rozmarínua zalejte zeleninovým vývarom.

4. Prikryte pokrievkou a varte, až kým karfiol nebude uvarený „al dente“.

5. Vyberte rozmarín a bobkové listy, polievku rozmixujte na hladký krém.

6. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a bielym korením.

7. Podávajte s opečenými kúskami chleba.