Thajská karí kuracia polievka
Čas prípravy: 20minút, 1 porcia: 1 047 kJ / 250 kcal, 16 g bielkovín, 14,5 g tukov, 11 g sacharidov a 16 g bielkovín.
Suroviny
• 1 stredne veľký pór
• 250 g šampiňónov alebo húb shitake
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 čili paprička
• 1 L zeleninového vývaru
• 300 g kuracích pŕs
• 1 ČL karí korenia
• 1 ČL masala korenia
• ½ ČL sušeného koriandra
• 1 konzerva kokosového mlieka
• Šťava z citróna
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
1. Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky, alebo ho len prerežeme pozdĺžne na polovice a dáme variť spolu s natur zeleninovým bujónom.
2. Pór, cesnak, čili papričku a šampiňóny či huby shitake si rozmixujeme v mixéri na pastu.
3. Na olivovom oleji si speníme vzniknutú hmotu a pridáme karí, masala korenie a sušený koriander.
4. Podlejeme vývarom z kuracieho mäsa a pridáme aj mäso. Varíme, kým nie je mäso mäkké.
5. Na záver dolejeme kokosovým mliekom. Dochutíme citrónovou šťavou, nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
6. Čínske rezance zalejeme vriacou vodou a počkáme, kým nezmäknú.
7. Servírujeme rezance preliate polievkou a doplnené o natrhané kúsky kuracieho mäsa.