Thajská karí kuracia polievka

Redakcia | 15. február 2022
thajská polievka, recept polievka, karí polievka

Čas prípravy: 20minút, 1 porcia: 1 047 kJ / 250 kcal, 16 g bielkovín, 14,5 g tukov, 11 g sacharidov a 16 g bielkovín.

Suroviny

•    1 stredne veľký pór
•    250 g šampiňónov alebo húb shitake
•    2 strúčiky cesnaku
•    1 čili paprička
•    1 L zeleninového vývaru
•    300 g kuracích pŕs
•    1 ČL karí korenia
•    1 ČL masala korenia
•    ½ ČL sušeného koriandra
•    1 konzerva kokosového mlieka
•    Šťava z citróna
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

1.    Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky, alebo ho len prerežeme pozdĺžne na polovice a dáme variť spolu s natur zeleninovým bujónom.

2.    Pór, cesnak, čili papričku a šampiňóny či huby shitake si rozmixujeme v mixéri na pastu.

3.    Na olivovom oleji si speníme vzniknutú hmotu a pridáme karí, masala korenie a sušený koriander.

4.    Podlejeme vývarom z kuracieho mäsa a pridáme aj mäso. Varíme, kým nie je mäso mäkké.

5.    Na záver dolejeme kokosovým mliekom. Dochutíme citrónovou šťavou, nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

6.    Čínske rezance zalejeme vriacou vodou a počkáme, kým nezmäknú.

7.    Servírujeme rezance preliate polievkou a doplnené o natrhané kúsky kuracieho mäsa.