Ľahká HUBOVÁ polievka
foto: istockphoto.com
Tradičnú či krémovú hubovú poznáme dôverne. Chutné a zdravé huby si však zaslúžia byť využité aj trošku po novom. Doprajete im? A doprajte z nej hlavne sebe!
Suroviny
- 200 g lesných húb,
- 2 PL panenského slnečnicového oleja,
- 100 g mrkvy na kocky,
- 1 menšia cibuľa,
- 1 zemiak nakrájaný na plátky,
- 1 l zeleninového vývaru,
- 1 PL zemiakového škrobu,
- podľa chuti mleté čierne korenie,
- soľ.
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme ju na rozohriatom oleji v hrnci.Potom zalejeme cca 250 ml vývaru a premiešame, dolejeme zvyšným teplým vývarom a pridáme zemiaky a mrkvu. Povaríme na miernom ohni, za občasného miešania 20 minút.Zatiaľ očistíme, umyjeme a nakrájame huby, ktoré orestujeme na panvici vedľa a pridáme do polievky. Všetko spolu povaríme ešte 10 - 15 minút a na konci dochutíme soľou a korením.Kto má rád hustejšiu polievku, môže zahustiť zemiakovým škrobom rozmiešaným v 60 ml vody.