„Zelená" polievka
foto: istockphoto.com
Výbornááá...
Suroviny
- 800 ml zeleninového vývaru
- 1 šálka vylúpaného hrášku
- 100 g zelených fazuliek
- 1 buľva feniklu
- 4 malé skoré zemiaky
- 1 PL žeruchy
- 1 PL petržlenovej vňate (jemne nasekaná)
- rímska rasca
- korenie a soľ podľa chuti
- krutóny pokvapkané olivovým olejom
Postup
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kúsky alebo tenké kolieska. Fenikel nakrájajte na kúsky, fazuľky zbavte vlákien a nasekajte.
- Vývar priveďte k varu, pridajte zeleninu (bez petržlenu a žeruchy) a uvarte ju domäkka.
- Dochuťte korením, petržlenovou vňaťou a žeruchou.
- Tesne pred podávaním pridajte nasucho opečené a potom olejom pokvapkané krutóny.