„Zelená" polievka

Nela Mirič | 18. apríl 2017
„Zelená

Výbornááá...

Suroviny

  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 šálka vylúpaného hrášku
  • 100 g zelených fazuliek
  • 1 buľva feniklu
  • 4 malé skoré zemiaky
  • 1 PL žeruchy
  • 1 PL petržlenovej vňate (jemne nasekaná)
  • rímska rasca
  • korenie a soľ podľa chuti
  • krutóny pokvapkané olivovým olejom

Postup

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kúsky alebo tenké kolieska. Fenikel nakrájajte na kúsky, fazuľky zbavte vlákien a nasekajte.
  2. Vývar priveďte k varu, pridajte zeleninu (bez petržlenu a žeruchy) a uvarte ju domäkka.
  3. Dochuťte korením, petržlenovou vňaťou a žeruchou.
  4. Tesne pred podávaním pridajte nasucho opečené a potom olejom pokvapkané krutóny.