Polievka s kuriatkami

Nela Mirič | 11. september 2017
Polievka  s kuriatkami

Ako od babičky

Suroviny

  • 300 g lesných kuriatok
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 PL hladkej celozrnnej alebo špaldovej múky na zahustenie
  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • majorán
  • mletá rasca
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 bobkový list
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • petržlenová vňať
  • rastlinný olej

Postup

1. V hrnci speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, pridajte múku a pripravte zásmažku.

2. Kuriatka umyte a nakrájate na polovice, zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu a petržlen nakrájajte na malé kúsky. Nakrájané hríby a zeleninu pridajte k zásmažke, premiešajte, prilejte vývar.

3. Pridajte sušený majorán (cca 1 PL), mletú rascu (cca 1ČL), soľ, čierne korenie, bobkový list a červenú papriku.

4. Premiešajte, priveďte do varu, potom plameň zmiernite, prikryte pokrievkou a varte na malom ohni cca 30 minút, až kým nebudú zemiaky úplne mäkké.

5. Polievku podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.