Lahodný krém z batátov

Iveta Škrabáková | 24. Jan 2020
batátová polievka, krém, recept, domáca, fitastyl.sk, fit, fitness, zdravie, wellness, kondícia, čo uvariť, zdravé recepty, obed, večera

Batáty sú dnes jednoznačne veľmi populárnou surovinou na varenie. Pečené, varené, ako príloha či polievka. Nuž lahodnej batátovej polievke či jemnému batátovému krému sa jednoducho nedá odolať.

Suroviny

Na 2 porcie:

  • 3 menšie sladké zemiaky,
  • 2 malé uvarené cvikly,
  • strúčik cesnaku,
  • soľ,
  • hrnček mlieka,
  • 400 ml vody,
  • čerstvo namleté chilli,
  • 100 g feta syra.

Postup

Zemiaky aj cesnak ošúpeme. Zemiaky umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Cviklu tiež nakrájame a dáme do hrnca so zemiakmi, pridáme i cesnak. Zalejeme vodou a varíme, kým batáty zmäknú, cca 15 minút. Uvarený obsah v hrnci rozmixujeme a zalejeme mliekom, osolíme a pridáme chilli podľa chuti. Necháme prevrieť a do vrelej polievky rozmrvíme feta syr. Necháme spolu chvíľu prevrieť a servírujeme do misiek. Môžeme dozdobiť vňaťou a štipkou chilli.