Lahodný krém z batátov
foto: istockphoto.com
Batáty sú dnes jednoznačne veľmi populárnou surovinou na varenie. Pečené, varené, ako príloha či polievka. Nuž lahodnej batátovej polievke či jemnému batátovému krému sa jednoducho nedá odolať.
Suroviny
Na 2 porcie:
- 3 menšie sladké zemiaky,
- 2 malé uvarené cvikly,
- strúčik cesnaku,
- soľ,
- hrnček mlieka,
- 400 ml vody,
- čerstvo namleté chilli,
- 100 g feta syra.
Postup
Zemiaky aj cesnak ošúpeme. Zemiaky umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Cviklu tiež nakrájame a dáme do hrnca so zemiakmi, pridáme i cesnak. Zalejeme vodou a varíme, kým batáty zmäknú, cca 15 minút. Uvarený obsah v hrnci rozmixujeme a zalejeme mliekom, osolíme a pridáme chilli podľa chuti. Necháme prevrieť a do vrelej polievky rozmrvíme feta syr. Necháme spolu chvíľu prevrieť a servírujeme do misiek. Môžeme dozdobiť vňaťou a štipkou chilli.